Duitse refs mogen na competitiehervatting uitzonderlijk in eigen regio fluiten

  Na de eventuele competitiehervatting in mei zullen voetbalscheidsrechters in Duitsland ook in eigen regio wedstrijden mogen leiden. Dat kan in normale omstandigheden niet. Het is een van de maatregelen voor scheidsrechters die besproken zijn.

  De Duitse krant Bild schrijft zaterdag over een videoconferentie die gehouden is in Duitsland over regels voor scheidsrechters als de voetbalcompetitie zou hervatten.

   

  In normale omstandigheden worden refs niet aangeduid om wedstrijden in de eigen regio te leiden. Dat zou bij een hervatting wel kunnen. Zo worden verplaatsingen beperkt.

   

  De scheidsrechters zouden ook daags voor een wedstrijd getest worden op Covid-19. In de studio van de videoscheidsrechters in Keulen zouden schermen van plexiglas geïnstalleerd worden en daarnaast zouden de videorefs tijdens het werk verplicht een mondmasker moeten dragen.

   

  In Duitsland mikt men op 9 mei voor de hervatting van de competitie.