Belgian Cat Allemand ruilt Lyon voor Montpellier: "Had ander afscheid verwacht"

  Allemand is ook een vaste waarde bij de Cats.

  Belgian Cat Julie Allemand trekt van de Franse eersteklasser ASVEL Lyon naar reeksgenoot Lattes-Montpellier. Door het coronavirus werd de Franse competitie stopgezet en speelde onze landgenote haar laatste match voor Lyon dus al een tijdje geleden. "Dit afscheid is jammer, maar het hoort bij het leven."

  De 23-jarige Julie Allemand speelde drie seizoenen voor Lyon, dat haar in 2017 wegplukte bij Castors Braine. Vorig jaar werd ze kampioen met de club en ook dit seizoen stond Lyon op kop, maar wegens de coronapandemie werd de competitie stopgezet.

   

  Zo speelde Allemand haar laatste wedstrijd dus al een maand geleden zonder dat ze het toen zelf beseft heeft. "Ik kan het nog niet geloven. Dit is een lastig afscheid. Ik had het anders verwacht, maar dit hoort bij het leven." Ze bedankte op Instagram zowat iedereen bij Lyon. "Ik voelde mij hier echt thuis."

   

  Nu trekt de Belgian Cat naar Montpellier. Die club stond derde en mag ook de Euroleague in. Maar eerst volgt nog een trip naar de WNBA. Daar zal ze de kleuren van Indiana Fever verdedigen. Als dat seizoen er tenminste komt. Normaal zou de WNBA op 15 mei van start gaan, maar de competitie werd voor onbepaalde tijd uitgesteld.