FIFA-baas Infantino: "Competities pas hervatten als het 100% veilig is"

  Gezondheid staat boven alles. Dat is de belangrijkste boodschap die Gianni Infantino, voorzitter van de FIFA, gaf in een videoboodschap die hij naar alle 211 aangesloten bonden gestuurd heeft. "Het is onverantwoord om de competities te hervatten als de situatie niet 100 procent veilig is." De Wereldvoetbalbond wil de nationale bonden ook financieel ondersteunen.

   "Ik kan het niet genoeg benadrukken: geen wedstrijd of competitie is het waard om een mensenleven te riskeren", sprak Gianni Infantino. "Iedereen in de wereld zou dit heel duidelijk moeten beseffen."

   

  "Het zou meer dan onverantwoord zijn om competities te hervatten als de zaken niet voor 100 procent veilig zijn. Als we wat langer moeten wachten, moeten we dat doen. Het is beter om wat langer te wachten dan risico's te nemen."   

   

  De FIFA wil de aangesloten nationale voetbalbonden ook financieel helpen. De Wereldvoetbalbond heeft naar schatting ruim 2 miljard euro aan reserves en wil die ook gebruiken. "We hebben financiële slagkracht dankzij goed beleid in de afgelopen vier jaar. Dat geld is niet van ons, maar van jullie. Het is geld voor het voetbal. We moeten nog even kijken hoe we precies gaan helpen. Maar het is onze plicht. En de hele wereld zal zien waar het geld heen gaat."   

   

  "Ik ben ervan overtuigd dat voetbal een sleutelrol zal spelen om mensen weer bij elkaar te brengen. Wanneer het veilig is om weer te spelen en bij onze vrienden en families te zijn. Laten we ons voorbereiden op dat moment."