Mayweather heeft nieuwe uitdaging: "Eén van 's werelds beste trainers worden"

  Floyd Mayweather wil zijn bokskennis nu doorgeven aan anderen.

  De Amerikaanse topbokser Floyd Mayweather (43) heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De 43-jarige Amerikaan wil één van de beste bokstrainers ter wereld worden. Een comeback - waar hij al eens naar hintte - lijkt er voorlopig dus nog niet in te zitten.  

  Zelf werd Mayweather onder andere getraind door zijn oom Roger Mayweather, ook een voormalig wereldkampioen, die vorige maand overleed.

   

  "In zijn voetsporen wil ik treden", postte Mayweather vandaag bij een video op Istagram, waarin hij zijn 14-jarige neef traint. "Ik wil boksers helpen, zoals mijn oom mij mijn hele carrière geholpen heeft. Ook deze coronapandemie heeft me doen nadenken over de manier waarop ik iets voor anderen kan betekenen. Ik wil iets bijdragen aan hun leven en hen helpen hun volle potentieel te ontplooien."     

   

  "Ik zet nog maar mijn eerste stappen als trainer en heb alleen nog maar met onervaren boksers gewerkt, we leren het samen. Maar ik kan wel al beloven dat ik één van de beste trainers van de wereld word."

  De Instagrampost van Mayweather: