Egan Bernal: "Probeer niet aan de Tour te denken, maar hoop toch te kunnen rijden"

  Vorig jaar ging Egan Bernal met de gele trui naar huis.

  Egan Bernal (23) won vorig jaar als eerste Colombiaan ooit de Tour. Of hij dit jaar zijn titel zal kunnen verdedigen, is nog maar de vraag. Voorlopig gaat de Tour nog altijd door. "Ik blijf hopen, maar het is onmogelijk te voorspellen", zegt Bernal in de Italiaanse krant La Repubblica.

  Bernal zei onlangs nog dat wat hem betreft de Tour beter kan worden uitgesteld. Maar hij beseft ook dat het voor de sponsors en de hele wielerwereld van belang is dat de Tour komende zomer wel gereden wordt. 

   

  "Voor mezelf, voor de ploeg, het wielrennen in het algemeen en alle fans hoop ik dat de Tour kan doorgaan", vertelt Bernal (Team Ineos). "Ik train dus thuis door. Niet alleen om te voorkomen dat ik me ga vervelen, maar ook om in vorm te blijven."

   

  "Maar het is gewoon een heel moeilijk verhaal. De situatie is zo complex, dat we onmogelijk voorspellingen kunnen doen over de datum. We kunnen niet weten of de Tour dit jaar zal plaatsvinden. Ik probeer daarom eigenlijk niet aan de Ronde van Frankrijk te denken."

   

  De Colombiaan zei ook dat hij volgend jaar voor het eerst hoopt deel te nemen aan de Giro.

   

  "Het idee was om dit jaar de Tour te rijden en enkele klassiekers zoals de Ronde van Lombardije. In 2021 zou ik dan van start gaan in de Giro. Sinds ik prof ben, heb ik de Giro altijd willen rijden. Ik heb in Italië gewoond, heb er veel vrienden en ik ken de wegen. Maar we moeten nu eerst zien hoe dit seizoen nog zal uitdraaien."