Casse behelpt zich met broer als sparringpartner: "Zal judogevoel snel terugvinden"

  Terwijl in sommige grote judolanden nog gewoon voortgetraind kan worden, moet de Belgische topper Matthias Casse zich vooral beperken tot kracht- en conditietrainingen. "Maar dat verontrust mij niet."

  Het EK judo werd maandag voor de 2e keer dit jaar verplaatst, nu naar 8-10 november. Hoewel hij momenteel nagenoeg stilligt, blijft Matthias Casse erop gebrand zijn titel te verlengen in Praag.

   

  "Ik weet dat er onder meer in Rusland en Turkije ongestoord voort getraind kan worden in groep, maar dat verontrust mij niet", zegt Casse. "Ik weet dat ik snel het echte judogevoel kan terugvinden."

   

  "Ik wacht nu op het moment dat we de competitie mogen hervatten. Dan kan ik met mijn coach Mark van der Ham een trainingsschema opstellen dat mij in staat moet stellen weer Europees kampioen te worden."

   

  "Ik hou mijn intussen intensief bezig met conditie- en krachttrainingen. Ik kan ook regelmatig judotrainingen doen met mijn jongere broer Jeroen, maar dat kun je uiteraard niet vergelijken met randori's op olympische stages."

  Matthias Casse onderhoudt zijn conditie op een originele manier