Geloof in goede afloop is helemaal terug bij basketbalclub Brussels

  De hemel is langzaam aan het opklaren voor Phoenix Brussels. Volgens de basktetbalclub zelf althans. Er is een plan uitgetekend dat de club sportief en financieel in de hoogste klasse moet houden. Belangrijk detail: de basketbalbond moet Brussels wel nog groen licht geven om volgend seizoen in de hoogste klasse te blijven.

  Brussels kende een moeilijk sportief en financieel jaar. In januari liet de club verstaan dat ze desnoods bereid was om uit eigen beweging te degraderen naar de tweede klasse, maar eerst alles zou proberen om dat scenario af te wenden. 

   

  Met succes, als we de berichten van de club zelf mogen geloven. Vorige maand werd al een nieuwe coach aangetrokken voor een volgend seizoen in eerste klasse. Oude bekende Ian Hannavan.

   

  Vandaag maakte de club bekend ook extra sponsors te hebben gevonden en te kunnen rekenen op extra steun van de stad Brussel.  "Onze belangrijkste sponsors en de plaatselijke overheid hebben hun steun bevestigd, waardoor het budget voor komend seizoen in evenwicht is."

   

  "Aan de andere kant hebben we zelf gesnoeid in ons spelerscollectief. Het wordt dus zeker een overgangsjaar, waarin de club zal vechten voor een plaats in de play-offs."

   

  Brussels maakte eerder al het vertrek van Aleksander Lichodzijewski (Kortrijk) en het duo Jonas Foerts/Domien Loubry (Mechelen) bekend. Ook de Amerikaanse spelers van vorig seizoen vertrokken naar andere oorden, waardoor er in totaal slechts twee spelers overblijven: William Robeyns en Niels Foerts. Zij krijgen versterking van Louis Hazard (Ieper) en de Amerikaan BJ Raymond, die overkomt uit Finland.