Roland Garros krijgt geen sanctie voor eenzijdige verplaatsing: "Fout toegegeven"

  Er was veel ergernis, maar Roland Garros wordt niet bestraft voor z'n actie.

  Toen duidelijk werd dat Roland Garros door de coronacrisis niet op de geplande datum kon doorgaan, koos de organisatie eenzijdig zijn nieuwe speeldata. Dat leidde tot heel wat ergernis, maar er volgt uiteindelijk geen sanctie. "We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, laten we geen polemiek voeren", zegt ATP-voorzitter Andrea Gaudenzi.

  "Parijs heeft uit angst gehandeld"

  Roland Garros staat momenteel van 20/9-4/10 ingepland op de tenniskalender. Dat heeft de organisatie van het graveltoernooi vorige maand zonder overleg gekozen. De Parijse grandslam begint (in theorie) dan amper 1 week na de mannenfinale van de US Open, maar vooral het feit dat Roland Garros die beslissing zonder enig overleg nam, kon op weinig begrip rekenen. Een straf volgt er weliswaar niet.

   

  "Parijs heeft uit angst gehandeld, ze hebben een fout begaan. Maar ze hebben dat toegegeven", stelt Gaudenzi, de voorzitter van de ATP, in verschillende Italiaanse media.

   

  "Ik heb met alle leden van de spelersraad gesproken. Ze gaan allemaal akkoord met de filosofie de belangrijkste toernooien nog te spelen. Dus is het, ook al is dat alleen maar theoretisch, gerechtvaardigd dat Roland Garros doorgaat in september. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Laten we nu geen polemiek voeren. Nu werken we samen."

  Laten we nu geen polemiek voeren.

  Andrea Gaudenzi - Voorzitter ATP

  "Hopelijk in augustus opnieuw tennis"

  De ATP-voorzitter liet ook nog zijn licht schijnen op de tenniskalender van dit seizoen. "Als we in augustus kunnen herbeginnen, zullen er dit jaar 3 grandslams gespeeld zijn (Australian Open, Roland Garros & US Open, red) en 6 Masters 1.000-toernooien."

   

  "Maar goed, dat kan natuurlijk nog allemaal veranderen. We hebben intussen wel 50 verschillende kalenders gemaakt en die veranderen elke dag. Niemand kan voorzien wanneer we dit achter de rug hebben. Als dit blijft duren, zullen we ook maatregelen nemen om onze spelers te steunen. Financieel staan we sterk in onze schoenen. Een jaar zonder tennis kunnen we aan, maar niet meer dan dat."