Patrick Lefevere vreest dat er wielerteams failliet zullen gaan: "Ook ik ben bang"

  Deceuninck-Quick Step bij de ploegvoorstelling in Calpe begin dit jaar.

  Het is nog koffiedik kijken wanneer er weer gekoerst zal worden. En dat kan nefast zijn voor bepaalde wielerploegen. "Teams die gesponsord worden door een privé-bedrijf kunnen het zich moeilijk veroorloven om niet te koersen tot eind juni", zegt Patrick Lefevere, manager van Deceuninck-Quick Step.

  Normaal moest de wielersport nu hoogtij vieren met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Maar door de coronacrisis is er geen live wielrennen.

   

  "Het is niet enkel de koers die een slachtoffer zal worden van de coronacrisis", zegt ploegmanager Patrick Lefevere (Deceuninck-Quick Step).

   

  "Maar het verschil met voetbal is dat voetbalclubs spelers hebben die ze kunnen verkopen. In de koers bestaat er geen transfergeld. Wij leven bij de gratie van sponsors en een beetje merchandising."

   

  "Als de koers herbegint, zullen de organisatoren nog meer beginnen te wenen dan anders. Ze zullen vragen om een inspanning te doen. En wij zullen bij onszelf denken dat we iets moeten terugdoen voor de sponsors en dat we onze renners moeten laten koersen. Ik voel de bui dus al hangen.”

   

  "Ik vrees dat er wielerteams failliet zullen gaan. Zelf ben ik ook bang. Teams die gesponsord worden door privé-bedrijven kunnen het zich moeilijk veroorloven om niet te koersen tot eind juni."

  Patrick Lefevere neemt het woord tijdens een persconferentie voor de Ronde vorig jaar.