Worden 1A en 1B definitief stopgezet? Formele beslissing op 24 april (of nog iets later)

  Op 24 april weten we officieel of de competitie beëindigd wordt.

  De Raad van Bestuur van de Pro League adviseert om de competitie in 1A met onmiddellijke ingang te beëindigen. De officiële beslissing daarover valt op 24 april, en wie weet zelfs nog een aantal dagen later.

  Door een punt te zetten achter de competitie wordt de 30e en laatste speelronde in de JPL niet afgewerkt. Het huidige klassement geldt dan als eindstand, wat betekent dat Club Brugge kampioen is.

   

  Een aantal hete hangijzers (wie degradeert, wordt de 1B-finale tussen OHL en Beerschot nog gespeeld, kan de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp plaatsvinden...?) is voer voor een werkgroep.

   

  De UEFA zet intussen druk op de Pro League om toch door te gaan met de competitie en ook de beslissingen van de Licentiecommissie, die liefst 7 profclubs hun licentie weigerde, zinderen na. De 7 kondigden meteen aan naar het BAS te stappen. Het BAS doet uiterlijk op 10 mei een uitspraak.

   

  De Algemene Vergadering zou zich op 15 april buigen over het advies van de Raad van Bestuur van de Pro League, maar die datum schuift nu op naar 24 april. Daarmee koopt de Pro League tijd om uit te pluizen hoe het verder moet alvorens over te gaan tot een finale stemming.

   

  De nieuwe datum van 24 april is mogelijk geen eindpunt. "Het is mogelijk dat de uitkomsten van de licenties er toe leiden dat deze Algemene Vergadering na 10 mei wordt voortgezet", klinkt het bij de Pro League.