Mourinho trekt het boetekleed aan na training met 3 spelers in een park

  José Mourinho (archieffoto) is samen met drie van zijn spelers gesignaleerd in een park.

  José Mourinho (archieffoto) is samen met drie van zijn spelers gesignaleerd in een park.

  Op de sociale media zijn gisteren foto's en filmpjes opgedoken van José Mourinho die met drie spelers van Tottenham aan het trainen was in een park in Londen. Woensdagnamiddag bood de Portugese T1 zijn verontschuldigingen aan.

  Nu het ook bij de Engelsen alle hens aan dek is in volle coronacrisis heeft José Mourinho zichzelf geen dienst bewezen.

   

  Op Twitter zijn immers filmpjes en foto's opgedoken waarop te zien is hoe de coach van Tottenham met drie van zijn spelers een trainingssessie afwerkt in  Hadley Common, een park in het noorden van Londen.

   

  Mourinho neemt middenvelder Tanguy Ndombele onder handen, terwijl Davinson Sanchez en Ryan Sessegnon opduiken in een filmpje waarbij ze vlak naast elkaar lopen. 

   

  In Engeland geldt het strikte advies om alleen buiten te komen als dat echt nodig is en minstens 2 meter afstand van elkaar te houden als je niet tot hetzelfde gezin behoort. Sporten mag nog - één keer per dag -, maar ook dan is de sociale afstand het codewoord.

   

  Tottenham heeft intussen gereageerd op de commotie die over de foto's en video's ontstaan is en roept nogmaals op om de regels te respecteren.

   

  "We hebben al onze spelers nog eens herinnerd aan de sociale afstand als ze buiten oefeningen doen. We zullen deze boodschap blijven herhalen."

   

  Net als de meeste voetbalcompetities ligt de Premier League sinds enkele weken stil. Ook in Engeland loopt de dodentol in korte tijd zwaar op. Eerste minister Boris Johnson ligt sinds enkele dagen op de afdeling intensieve verzorging van een ziekenhuis in Londen.

  Excuses van Mourinho

  Woensdagnamiddag verontschuldigde José Mourinho zich in een statement: "Ik aanvaard dat mijn acties niet in overeenstemming waren met de richtlijnen van de overheid. We mogen enkel contact hebben met de leden van ons gezin."


  "Het is erg belangrijk dat we deze maatregelen volgen. Zo steunen we de helden van de gezondheidszorg en redden we levens."

  Foto en filmpje van Mourinho en de Tottenham-spelers: