Europese kapitein Harrington: "Niemand wil Ryder Cup zonder fans"

  Team Europa verdedigt normaal gezien dit jaar de trofee in de Ryder Cup.

  De prestigieuze tweestrijd tussen de beste golfers van Europa en de Verenigde Staten, de Ryder Cup, zou in september enkel mogen doorgaan als er publiek bij mag zijn. Dat vindt Padraig Harrington, Europese kapitein.

  Ook de golfwereld ligt volledig stil door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Drie van de vier majors zijn uitgesteld en de British Open is zelfs geannuleerd. De Ryder Cup, de tweejaarlijkse teamcompetitie tussen Europa en de VS, staat gepland van 25 tot en met 27 september in de VS.

   

  Er wordt nu al gespeculeerd over een Ryder Cup zonder fans, maar dat is niet naar de zin van Padraig Harrington, de Europese kapitein voor 2020. "Niemand wil een Ryder Cup zonder fans", zegt Harrington aan de BBC. "De fans, zowel golfers als niet-golfers, maken de wedstrijd zo spannend."

   

  "Het zou heel jammer zijn als de Ryder Cup niet doorgaat. Maar er zijn nu ook andere dingen belangrijker dan golf lijkt me. Het lijkt mij duidelijk dat een Ryder zonder fans geen optie is."

   

  Team Europa is titelhouder in de prestigieuze tweestrijd tussen de beste Europese en Amerikaanse golfers. Europa won de laatste editie van de Ryder Cup in 2018 in Frankrijk. Toen deden geen Belgen mee. In 2016 verloor Thomas Pieters met Europa in Hazeltine, Nicolas Colsaerts stond in 2012 in het winnende kamp in Medinah.

  Nicolas Colsaerts over het mirakel in 2012

  Bekijk de wedstrijden van Thomas Pieters in 2016