Oostende geeft zich nog niet gewonnen en tekent verzet aan tegen licentie Anderlecht

  Marc Coucke is al een tijdje persona non grata in de Versluys Arena.

  Zoals verwacht heeft de postbode geen licentie afgeleverd aan de kust. KV Oostende heeft de overname en kapitaalsverhoging niet tijdig kunnen realiseren en blijft hameren op de (dubbele) rol van ex-voorzitter Marc Coucke, nu de preses van Anderlecht. "We blijven strijdvaardig", klinkt het bij KVO, dat naar het BAS stapt.

  KV Oostende had zich al bij zijn lot neergelegd, aangezien het overnamedossier en het dispuut met Marc Coucke al een tijdje muurvast zit.

   

  "De licentieaanvraag was gebaseerd op een kapitaalsverhoging van 2,7 miljoen euro die door de Amerikaanse investeerder PMG zou worden doorgevoerd. Bij gebrek aan akkoord voor 1 april tussen PMG en Marc Coucke omtrent het gebruik van het stadion en de openstaande schuld, werd de overname en dus ook de kapitaalsverhoging niet doorgevoerd", schrijft KVO op zijn website.

   

  KVO benadrukt al een tijdje dat huidig Anderlecht-voorzitter Marc Coucke nog te nauw betrokken is met zijn ex-club. "KVO betreurt ten zeerste dat de Licentiecommissie stelt dat onze vraag over de verbondenheid van Marc Coucke niet relevant is in het dossier van KVO."

   

  "De Licentiecommissie stelt wel vast dat Marc Coucke kennelijk invloed tracht uit te oefenen op het overnameproces, maar voor haar vloeit hieruit niet noodzakelijk voort dat er sprake is van een “beduidende” invloed, zoals expliciet verboden door het bondsreglement."

   

  "Bovendien stelt de Licentiecommissie dat de poging tot beïnvloeding door Coucke tot op heden zonder resultaat is gebleven, zodat er opnieuw niet kan worden gesproken over een beduidende invloed."

   

  "De realiteit is nochtans dat PMG zich om reden van de beïnvloeding wél uit de overnameonderhandelingen heeft teruggetrokken. Wij zullen dan ook beroep aantekenen tegen de beslissing van de Licentiecommissie. Tevens zullen wij verzet aantekenen tegen de licentie van Anderlecht."

  KVO betreurt ten zeerste dat de licentiecommissie stelt dat onze vraag over de verbondenheid van Marc Coucke niet relevant is in ons dossier.

  KV Oostende over de beslissing van de licentiecommissie

  Mee in zee met Virton in klacht over legaliteit licentiereglement?

  "Tot slot sluit de club niet uit dat zij zich zal aansluiten bij de lopende procedure voor het BAS aangespannen door voetbalclub Virton en waarin de legaliteit van het licentiereglement ter discussie staat", voegt KVO er in zijn persbericht nog aan toe.

   

  "KVO blijft strijdvaardig zodat er tegen begin mei dan ook een oplossing uit de bus komt waardoor KVO ook volgend seizoen actief zal zijn in de Jupiler Pro League."