Ga naar de inhoud

Geen licentie voor Lokeren, voorzitter De Vries: "Ik werk nog altijd aan oplossing"

Lokeren stapt naar het BAS. Voor het Belgische Arbitragehof voor de Sport probeert de 1B-club alsnog een licentie te krijgen voor profvoetbal. 

Door de stap naar het BAS aan te kondigen, neemt Louis de Vries de vlucht vooruit. De voorzitter van Lokeren weet nu al dat de licentiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) vandaag geen gunstig advies zal verlenen aan het dossier van de Waaslanders.

 

De Vries zegt nog steeds onderhandelingen te voeren met kandidaat-overnemers en daarom naar het BAS te gaan. Hij ziet nog altijd een uitweg uit de impasse.

 

"Mocht ik de moed al opgegeven hebben, wat anderen misschien al lang zouden hebben gedaan, dan gingen we niet naar het BAS. Maar nu dus wel, want we zijn volop bezig met een oplossing te vinden", legt De Vries uit.

 

"Ik hoop nog altijd op een goede afloop in deze hele affaire. En daar werken we keihard aan. Nog altijd. Momenteel voer ik gesprekken met mensen uit het buitenland. Meer kan ik daarover nog niet zeggen. Discretie is aan de orde."   

"Door coronavirus in de problemen geraakt"

Er zijn dit jaar al verschillende pistes bewandeld om Sporting Lokeren opnieuw financieel gezond te maken. Maar met nog geen enkele partij kwam het tot een akkoord.


Door de coronamaatregelen hebben ze bij Sporting Lokeren wat tijd gekocht. Er werden ondertussen twee voorlopige bewindvoerders, Kris Goeman en Juul Creytens, aangesteld door de Ondernemingsrechtbank van Dendermonde.


De datum waarop de club met stamnummer 282 mogelijk failliet verklaard zou worden is opgeschoven van 23 maart tot 20 april.   


"Het is mede door het coronavirus dat we in de problemen geraakten", meent De Vries. "De transacties met het geteisterde China vielen helemaal stil na januari en dus ook met onze partner aldaar."


"Er werd heel lacherig over gedaan, maar het is nu eenmaal zo. Wij blijven echter verder werken aan de toekomst van Sporting Lokeren. Ik denk zeker nog niet aan stoppen. Ik blijf constructief bezig." 


Als Sporting Lokeren geen licentie krijgt, zou de tweevoudige bekerwinnaar kunnen afdalen naar de tweede amateurklasse.  

Interview met Louis de Vries:

"Wie wil er momenteel in voetbal investeren?"

In een gesprek met onze redactie herhaalde Louis de Vries nog eens dat hij nog altijd zoekt naar een overnemer. "We staan voortdurend in contact met een partij die eventueel wil investeren", bevestigt hij.

 

Hoe groot zijn de kansen op een goeie afloop? "Als ik iets zeg, dan wordt het achteraf meestal tegen mij gebruikt en word ik beschuldigd van loze beloften. Ik ben al maanden bezig met één ding: Lokeren redden. Dan moet je af en toe iets melden, maar men gaat er dan meteen vanuit dat alles in orde is, wat ik nooit beweerd heb."

 

"Maar ik ben zelf ook een paar keer belogen. We praten nu, alweer, met een blijkbaar interessante partij. Het gaat om mensen die al bewezen hebben dat ze in het voetbal zaken doen."

 

"Ik hoop dat we daar iets gunstigs mee kunnen bereiken. Maar het is geen eenvoudig dossier, zeker met wat er nu wereldwijd gebeurt. Wie wil er momenteel in godsnaam in voetbal investeren?"

We praten nu, alweer, met een blijkbaar interessante partij. Het gaat om mensen die al bewezen hebben dat ze in het voetbal zaken doen.

Louis de Vries

20 april is deadline: "Daarna afgelopen met Lokeren? Dat is een groot woord"

Het coronavirus is dus een bepalende factor geweest in het overnameproces. "Ik wil niet goedkoop overkomen, maar ik denk dat wij het eerste slachtoffer waren."

 

"In januari hadden we een overeenkomst met een Chinese partij, waardoor Lokeren gezond was en ik mijn leven zonder zorgen had kunnen leiden. Maar zij konden hun verplichtingen niet nakomen door de coronacrisis. Dat is niet zomaar een fabeltje."

 

Intussen tikt de tijd verder weg. "20 april is de deadline door het juridische aspect. We kunnen het ook niet langer trekken. Vroeg of laat moeten we eieren voor ons geld kiezen en dat is dus 20 april."

 

Als de deadline niet gehaald wordt, is het dan afgelopen met Lokeren? "Dat is een groot woord. In deze vorm zal Lokeren dan geen voetbal spelen, misschien op een lager niveau."

 

"Er zijn nog altijd lokale mensen die beweren dat zij oplossingen hebben. Veel concreets heb ik nog niet gezien, maar dat hoeven ze mij niet te zeggen. Als morgen iemand Lokeren kan redden of gezond kan maken en ik moet me terugtrekken, dan is dat geen probleem. Ik heb andere prioriteiten dan mezelf."

Als morgen iemand Lokeren kan redden of gezond kan maken en ik moet me terugtrekken, dan is dat geen probleem. Ik heb andere prioriteiten dan mezelf.

Louis de Vries