Licentiecommissie brengt slecht nieuws voor Moeskroen, dat naar BAS stapt

  Moeskroen vecht het oordeel van de licentiecommissie aan.

  De toekenning van de licenties heeft een verrassing opgeleverd: Moeskroen krijgt geen goedkeuring van de Licentiecommissie en flirt met de degradatie naar de amateurklassen. Er wordt getwijfeld aan de continuïteit van de club, maar Moeskroen gelooft in zijn dossier en tekent beroep aan.

  Moeskroen en zijn licentie, het is elk jaar een onderwerp van discussie. Ook de voorbije seizoenen werd de licentie van Moeskroen meermaals in vraag gesteld of aangevallen, maar juridische procedures van tegenstanders bleven toen zonder gevolgen.

   

  Deze keer heeft Moeskroen zelf slecht nieuws gekregen van de Licentiecommissie, zo bevestigt de eersteklasser op zijn website. Moeskroen meldt dat hoofdaandeelhouder Pairoj Piempongsant al enkele maanden op zoek is naar nieuwe investeerders.

   

  Volgens Moeskroen evolueerden de onderhandelingen gunstig, tot het coronavirus opdoemde. "Toen ons dossier moest worden ingediend, konden we de continuïteit van de club dus niet garanderen", klinkt het.

   

  Moeskroen verschuilt zich dus achter de onzekere economische tijden, maar voegt er meteen aan toe dat het over een "crisisbudget" beschikt en tekent beroep aan tegen de beslissing van de licentiecommissie. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport BAS zal uiterlijk 10 mei oordelen. 

   

  "We hebben vertrouwen dat we bij het BAS de licentie zullen behalen", luidt het. "We zijn nog altijd optimistisch dat de huidige gesprekken ondanks de mondiale gezondheidscrisis gunstig kunnen evolueren."

  We hebben vertrouwen dat we bij het BAS de licentie zullen behalen.

  Moeskroen na het nieuws van de licentiecommissie

  Goed nieuws voor Waasland-Beveren?

  Het nieuws uit Moeskroen klinkt wellicht als muziek in de oren in het Waasland.

   

  Waasland-Beveren heeft wél zijn licentie ontvangen en het slechte nieuws van Moeskroen kan een extra levenslijn zijn om in 1A te blijven, een uitkomst die nu hoofdzakelijk in handen lijkt te liggen van de werkgroep van de Pro League.

   

  Als Moeskroen in beroep geen licentie krijgt, dan is er geen zakker in 1A en is Waasland-Beveren dus hoe dan ook gered.

   

  Ook het voorlopige "njet" van Standard en KV Oostende zijn wat dat betreft goed nieuws voor de nummer 16 dit seizoen.