Charleroi en Antwerp moeten uitwijken naar Leuven voor Europese thuismatchen

  De Bosuil voldoet volgens de Licentiecommissie niet aan de Europese normen.

  Als de huidige stand in de Jupiler Pro League definitief wordt, dan mogen Charleroi en Antwerp naar de Europa League, al is het nog niet duidelijk wie met het rechtstreekse ticket gaat lopen. Het staat wel al vast dat beide clubs hun Europese thuismatchen niet in hun eigen stadion zullen spelen.

  Charleroi staat na 29 speeldagen op de 3e plaats, wat recht geeft op een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Antwerp moet als nummer 4 vrede nemen met een plaats in de voorrondes, maar het kan dat toegangsbewijs nog opsmukken met bekerwinst, als de finale van de Croky Cup gespeeld én gewonnen wordt.

   

  Wie in welke fase terechtkomt, is dus nog twijfelachtig en wordt mee beslist door de werkgroep van de Pro League, maar Charleroi en Antwerp moeten hoe dan ook andere oorden opzoeken voor hun Europese thuiswedstrijden.

   

  Antwerp trok dit seizoen al naar de Heizel voor zijn Europese voorrondewedstrijden, maar mikt nu op Leuven. Dat geldt ook voor Charleroi.

   

  Antwerp heeft al fors geïnvesteerd in de Bosuil, maar voor de Licentiecommissie voldoet het Antwerpse stadion nog altijd niet aan de voorwaarden.

   

  Voor Club Brugge en AA Gent zijn er geen stadionproblemen, voor Standard liggen de kaarten nog anders. Standard wordt door de Licentiecommissie voorlopig teruggezet naar de 2e amateurklasse en mag Europa niet in. Het tekent wel beroep aan bij het BAS.