Lampaert verzet zinnen op boerderij: "Eens iets anders dan op de zetel liggen"

  Yves Lampaert, druk in de weer met een prei die net uit de grond is gehaald.

  Normaal gezien had Yves Lampaert nu in topconditie naar "zijn" Parijs-Roubaix moeten toeleven, maar in plaats daarvan verdeelt de boerenzoon van Deceuninck-Quick Step zijn tijd tussen zijn fiets en zijn tractor.

  "Normaal gezien heb ik in deze periode nooit veel tijd om naar de boerderij van mijn ouders te komen, want het fietsen vraagt veel tijd en energie.", vertelt Yves Lampaert, met beginnend corona-snorretje. "Maar ik mis dat wel. Het is nu hoogseizoen om te zaaien en te planten en de prei moet ook uitgedaan worden."

   

  Voor Lampaert is een (half) dagje op de boerderij werken een goeie afwisseling met zijn trainingen. "Ik amuseer mij gelukkig nog altijd op de fiets, maar er zijn ook jongens die zich nu afvragen: voor wie of wat ben ik dit aan het doen?"

   

  "Het is dan ook leuk dat ik een frisse neus kan halen op de boerderij. Iets anders doen dan een middag in de zetel liggen, dat is ook zeer aangenaam."

  In deze periode heb ik normaal gezien weinig tijd voor de boerderij, maar ik mis dat wel.

  "Misschien toch een seizoen om rap te vergeten"

  Intussen ziet Lampaert al zijn favoriete koersen een na een van de kalender verdwijnen. "Ik heb gelukkig nog het podium gehaald in de Omloop, maar het wordt misschien toch een seizoen om rap te vergeten."

   

  "Laat ons hopen dat we met het BK toch een eerste doel hebben. En ik zie wel wat in het voorstel van Patrick (Lefevere, de manager van de ploeg) om de Waalse klassiekers voor het WK te rijden en de Vlaamse erna. Dat zou een mooi compromis zijn."

   

  "Ik hoop wel niet dat ze het seizoen verlengen tot november, dat zou van het goeie te veel zijn. En dan komen we in de problemen voor de opbouw naar 2021."

  Lampaert wordt 2e in de Omloop, na Jasper Stuyven

  "Als we moeten inleveren, zullen we dat zeker doen"

  Lampaert is einde contract bij Deceuninck-Quick Step en krijgt dit jaar wellicht minder kansen om zijn prijs op te drijven met klinkende prestaties. "Maar ik maak mij niet echt zorgen. Ik denk dat ik mijn plaats verdien in de ploeg en in het profpeloton."

   

  "Het zou normaal gezien wel een van mijn betere contracten moeten worden, maar we zullen moeten afwachten hoe het loopt met de wielersponsoring."

   

  Is Lampaert bereid om dit seizoen misschien al in te leveren? "Als dat moet, zullen we dat zeker doen. Het zou ook logisch zijn dat er wat van de coureurs gevraagd wordt als er geen koersen zijn."

  Een dagje in het (tractor)spoor van Yves Lampaert