Charleroi dient Anderlecht kort van antwoord: "Niemand iets verschuldigd"

  Charleroi verdient als 3e in de stand een Europees ticket volgend seizoen.

  Charleroi heeft voor het eerst in jaren nog eens Europees voetbal verdiend. Hoe reageert de club op het voorstel van Anderlecht om de Europese inkomsten te verdelen? Heel kort, zo blijkt: "We zijn niemand iets verschuldigd." De fans van Anderlecht zijn ook niet content.

  Club Brugge vindt het voorstel van Anderlecht-CEO Karel Van Eetvelt maar niks. Vincent Mannaert, de Brugse CEO, vindt het geen solidariteit om te vragen aan clubs die beter hebben gewerkt, om problemen van anderen op te lossen. Hij noemde daarbij Charleroi: "Die ploeg, die zelden of nooit Europees speelt, zou je gigantisch straffen."

   

  Wij probeerden bij Charleroi, de derde in de huidige stand na 29 speeldagen, een reactie te sprokkelen. Er kwamen maar 2 zinnetjes onze kant uit bij monde van secretaris-generaal Pierre-Yves Hendrickx. Die waren wel veelzeggend: "Iedereen praat plots alleen nog maar over solidariteit. De Europese clubs hebben hun ticket op het veld verdiend en zijn aan NIEMAND iets verschuldigd."

   

  Bij persagentschap Belga was de boodschap van Hendrickx iets uitgebreider: "We hebben Europees voetbal op het veld verdiend. Dat ticket is dus van ons en niemand anders. Als Anderlecht derde was en wij zevende, hadden we zoiets nooit voorgesteld. Sommigen willen nu solidariteit tussen de clubs, maar daar is voordien nooit sprake van geweest."

  Ook Anderlecht-fans vinden voorstel maar niets

  We zochten ook een reactie bij de Fanboard van Anderlecht op het voorstel van Van Eetvelt, maar die wil geen commentaar geven. Uit een persoonlijke tweet van een van de leden blijkt toch weinig begrip.