Olympische vlam is in Japan niet langer te bewonderen

  De olympische vlam zit in een lantaarn in Fukushima.

  De hele maand april konden geïnteresseerden in Fukushima (Japan) normaal een lantaarntje met daarin de olympische vlam komen gadeslaan. Maar door de noodtoestand in Japan is ook dat plan nu gedoofd.

  De vlam, het symbool van de Olympische Spelen, landde vorige maand in Japan. In Fukushima zou de fakkeloptocht door het land moeten beginnen, maar het coronavirus gooide roet in het eten.

   

  Ondanks het uitstel van de Spelen blijft het olympische vuur wel branden, als baken van hoop. "De vlam is het licht aan het einde van de tunnel waar de hele wereld nu in zit", zei IOC-voorzitter Thomas Bach.

   

  Een lantaarntje met daarin de vlam zou de hele maand april voor het publiek te zien zijn in Fukushima, al was de toegang wel beperkt en moesten de bezoekers afstand houden van elkaar. Maar nu wordt ook de plek waar het vuur brandt gesloten, omdat premier Shinzo Abe vandaag de noodtoestand heeft uitgeroepen in Japan.

  Olympische politie-onderkomens voor coronabestrijding

  Enkele gebouwen die tijdens de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio als onderkomen voor politiemensen waren bestemd, worden heringericht om er patiënten besmet met het nieuwe coronavirus te kunnen opvangen.

   

  De speciaal voor de Spelen opgetrokken gebouwen waren bestemd voor de zowat 10.000 politiemensen die uit heel Japan waren geselecteerd om te worden ingezet op de olympische sites.

   

  Sinds het uitstel van de Spelen was het Nationaal Politieagentschap op zoek naar een nieuwe bestemming voor de accommodaties. Er is nu beslist er patiënten op te vangen die besmet zijn met het nieuwe coronavirus, maar slechts milde of geen symptomen vertonen.