"Nederlandse voetbalbond mikt op hervatting Eredivisie half juni"

  Ajax is geen voorstander om dit seizoen nog te voetballen.

  In ons land ligt het plan op tafel om de competitie bij de huidige rangschikking stop te zetten, in Nederland heeft men andere intenties. Nederlandse media melden dat de Nederlandse voetbalbond het seizoen nog wil afwerken. Midden juni zou er opnieuw gespeeld moeten kunnen worden op de Nederlandse velden.

  Nederland lijkt het Belgische voorbeeld dus niet te volgen. De Nederlandse voetbalbond KNVB had vanmiddag een overlegmoment met de belanghebbenden en volgens Nederlandse media is de uitkomst duidelijk: een stopzetting van deze voetbaljaargang is niet aan de orde.

   

  Hoewel topclubs als Ajax, AZ en PSV al hadden laten verstaan dat ze niet meer wensen te spelen, lijkt de KNVB vooral de lijn van de UEFA te volgen.

   

  De Europese voetbalbond wil vroegtijdige stopzettingen vermijden en wil landen en clubs veel tijd en ruimte geven om hun competitie toch nog te voltooien. Al zeker tot 1 juni mag er bij onze noorderburen niet gevoetbald worden.

   

  "De KNVB mikt op een volledige hervatting in het weekend van 19, 20 en 21 juni, vrijwel zeker zonder publiek. Kort daarvoor staan de inhaalduels AZ-Feyenoord en FC Utrecht-Ajax op het programma", lezen we bij de NOS over de videocall van vanmiddag.

   

  "De bedoeling is dat de clubs half mei weer gaan trainen en dat de competities eind juli zijn uitgespeeld. Voor de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord wordt een geschikte datum binnen die periode gezocht. De play-offs worden ingekort."

   

  Een definitieve beslissing is er nog niet. De KNVB moet uiteraard rekening houden met wat de overheid beslist en ook de Eredivisie CV - de vereniging van Nederlandse clubs - zal mee bepalen welk pad bewandeld zal worden. 

  KNVB: "Eén front vormen"

  "Het uitgangspunt was vandaag om solidariteit te zoeken in het voetbal, de wil om samen oplossingen te zoeken, de wens om één front in het voetbal te vormen", vertelde de KNVB over de vergadering vandaag.

   

  "We zijn met elkaar verantwoordelijk voor clubs, spelers, scheidsrechters, trainers, voor gezinnen van medewerkers die bij onze clubs werken, voor onze supporters."

   

  "Kortom hoe gaan we hier, net zoals in andere segmenten van de samenleving, proberen met zo min mogelijk schade voor het hele betaald voetbal uitkomen."