"Formule 1 denkt aan racen achter gesloten deuren"

  Lewis Hamilton miste vorig jaar een bocht bij de vrije trainingen in Spa.

  De Formule 1 wil het seizoen beginnen met enkele Grote Prijzen zonder toeschouwers. "Dat plan ligt op tafel en wordt serieus overwogen", meldt de BBC na een videovergadering met teamchefs, rechtenhouders en Jean Todt, de voorzitter van de internationale autosportbond FIA.

  De Formule 1 hoopt dat de situatie rond het coronavirus zich in Europa in juli en augustus dermate verbetert dat er in de zomer al races kunnen worden gehouden achter gesloten deuren.

   

  Het Engelse circuit van Silverstone, waar in de buurt 7 teams zijn gehuisvest, zou de primeur moeten beleven.

   

  Vanwege de coronacrisis werden de eerste 8 Grote Prijzen van dit Formule 1-seizoen allemaal uitgesteld of afgelast. De GP van Canada in Montréal op 14 juni staat nu (voorlopig nog) als eerste manche van het WK geprogrammeerd.

   

  Mercedes-teambaas Toto Wolff liet in de krant "Österreich" optekenen te hopen dat er in de herfst kan worden begonnen. De GP van Groot-Brittannië in Silverstone staat op 19 juli op de planning. De Belgische GP in Spa-Francorchamps moet op 30 augustus plaatsvinden.

  F1-topbestuurders leveren 20 procent loon in

  De Daily Mail weet ook dat de toplui van de Formule 1 de volgende 2 maanden 20 procent van hun salaris zullen inleveren als teken van solidariteit in deze coronacrisis.

   

  Het gaat onder meer om grote baas Chase Carey, sportief verantwoordelijke Ross Brawn en 15 directeuren. Zowat de helft van de 500 medewerkers van het in Londen gevestigde F1-bestuur worden tijdelijk met verlof gestuurd.

   

  De F1-top volgt zo het voorbeeld van teams als McLaren, Williams en Racing Point, die al eerder dergelijke maatregelen aankondigden.