Sporza's coronatips met Tom Boudeweel: "Simple Minds blijf ik draaien"

  Voetbalcommentator Tom Boudeweel is fan van muziek uit de jaren 80 en 90.

  Omdat de verveling hier en daar begint toe te slaan, geven de Sporza-gezichten tijdens de paasvakantie hun tips om de tijd op een nuttige manier te doden. Wat moet je lezen? Waarnaar moet je luisteren? En wat moet je bekijken? Vandaag: de tips van Tom Boudeweel.

  Boeken

  Als halve Germanist schaam ik me al jaren dat het er gewoon niet van komt om boeken te lezen, nochtans een favoriete bezigheid lang geleden. Toch deze suggesties... 

   
   
  • Algemene sportliteratuur: Door corona ben ik nu toch bezig met 'Buiten de lijnen' (Frank Heinen) en 'Het sportbrein' (Eva Maenhout en Kris Perquy.) 

   

   
  • Specifieke vakliteratuur: naast het gebruikelijke Sport/Voetbalmagazine ook nog de Voetbaltrainer (een magazine voor voetbaltrainers waarvoor ik lang zelf heb geschreven), de Staantribune en Catenaccio Magazine. En vergeet zeker niet het prima gemaakte Bahamontes en het ter ziele gegane Puskas niet. Een paar jaar geleden heb ik ook Pieter Zwart ontdekt en dan vooral zijn boek 'De val van Oranje'.

  Muziek

  • Simple Minds: ik blijf het werk van mijn favoriete groep draaien, ook al omdat ik hen in principe op 11 april een laatste keer ging bekijken in het Sportpaleis. Daarnaast ben ik ook fan van hun tijdgenoten Depeche Mode

   

  • Doe Maar: mijn allereerste favoriete groep. Hun optredens op YouTube staan heel vaak op. Algemeen ben ik fan van muziek uit de jaren 80 en 90. Maar meestal staat gewoon de radio aan.

  Podcasts

  • De Tribune (Radio 1): deze mag uiteraard niet ontbreken, al luister ik zelf meestal gewoon via de radio of de website. Christophe Vandegoor doet zijn best, maar ik ben nog geen overtuigd podcastluisteraar, misschien omdat ik bij de eerste kennismaking er maar weinig aan vond. Het soms iets te veel toogpraat met een ikke ikke-gehalte.

   

  • FC Afkicken (Neal Petersen en Joris Boerhof) en Stervende Zwanen (Laurens Van Heuverswijn): door deze periode zonder sport ben ik langzaamaan toch wat aan het snuffelen, zoals aan deze twee. Wat inspiratie opdoen, want misschien passeert er ooit wel eens een podcast op mijn weg.

  Nog andere tips om deze quarantaineperiode door te komen?

  Ik heb net als vele andere (gewezen) voetballers de overstap gemaakt naar het fietsen, ook al omdat ik in een fietsfamilie ben terechtgekomen. En dat houdt me wel min of meer gezond. Daardoor ben ik vaak bezig met Zwift (het online virtueel fietsprogramma) en met Strava. Maar het volgen van anderen probeer ik tot het minimum te beperken, want dan steek je er ook weer te veel tijd in.