Tom Dumoulin: "Iedereen hoopt dat de Tour toch nog kan plaatsvinden, ik ook"

  "Ik kijk ontzettend uit naar de dag dat ik weer een rugnummer mag opspelden."

  Tom Dumoulin telt de dagen af. De Nederlander zit op hete kolen om na allerlei gezondheidsproblemen zijn rentree te maken in het peloton, maar het coronavirus steekt daar een stokje voor. Ergens hoopt Dumoulin stiekem nog op de Tour de France: "Iedereen hoopt dat dat lukt."

  Tom Dumoulin stelde zich zondagavond, in zijn kot, beschikbaar voor een video-interview met NOS Studio Sport.

   

  Eerste vraag: zo'n virtuele Ronde van Vlaanderen, is dat iets voor hem? "Liever niet. Ik rijd liever een echte Ronde van Vlaanderen", vertelde Dumoulin.

   

  Net zoals de Nederlander liever een echte Ronde van Frankrijk zou rijden in de zomer. "Maar daar kan ik heel weinig zinnigs over zeggen. Momenteel is het nog een optie om hem te rijden. Ik denk dat de hele wielerwereld, inclusief ikzelf, aan het hopen is dat dat lukt, maar het zal vroeg dag zijn."

   

  "Ik vond het prettig om al snel duidelijkheid te hebben over de afgelasting van de Olympische Spelen. Dat gaf rust. Bij de Tour is dat een ander verhaal. Maar je weet natuurlijk niet hoe het virus zich zal ontwikkelen, dus begrijp ik de Tour-organisatie dat ze nog even de deur op een kier willen laten."

   

  "Voor mezelf verandert er alvast niet veel. Ik ben aan het trainen en houd mezelf fit. Als we nu al zouden weten dat de Tour niet zou doorgaan, zou ik precies hetzelfde doen. Dus ja, het is beter om de optie van de Tour nog even open te houden."

  Ik vond het prettig om al snel duidelijkheid te hebben over de afgelasting van de Olympische Spelen. Dat gaf rust. Bij de Tour is dat een ander verhaal.

  "Voordeel tegenover buitenlandse ploegmaats"

  Dumoulin reed zijn laatste koers half juni 2019, toen hij afstapte in de Dauphiné.

   

  Hoe voelt hij zich nu? "Ik ben fit (lacht). Maar ik kan er momenteel weinig mee. Dit is ongelofelijk zuur. Het is al een heel lastig jaar geweest met allerlei blessures en dit jaar heb ik mijn seizoensstart ook al moeten uitstellen door problemen..."


  "Ik kijk ontzettend uit naar de dag dat ik weer een rugnummer mag opspelden, maar ik heb het idee dat die dag steeds verder van mij komt af te staan."

   

  Intussen mag Dumoulin wel nog altijd buiten trainen. "Zondag heb ik een mooie tocht gemaakt. Ik woon in België, hier kan en mag het nog, net als in Nederland. Dat is een enorm voordeel tegenover een aantal buitenlandse ploegmaats. Die mogen helemaal niet meer buiten en dat is heel lastig."

   

  Klik op deze link en bekijk het interview met Tom Dumoulin.

  Applaus van Dumoulin en co voor de "supermarkthelden":