Greg Van Avermaet: "1 virtuele koers per week lijkt me een goed idee"

  Greg Van Avermaet kwam gisteren als 1e over de virtuele streep.

  In de Ronde van Vlaanderen op rollen boekte Greg Van Avermaet (CCC) gisteren zijn eerste zege ooit in een virtuele wedstrijd. "Het zou leuk zijn om in deze periode meer virtuele wedstrijden te rijden", vertelt Van Avermaet in onze Facebook Live.

  Van Avermaet: "Veel grote renners zijn daar voor te vinden"

  Greg Van Avermaet blikt positief terug op de 1e virtuele editie van de Ronde van Vlaanderen. "Het was mooi op tv, de fans waren enthousiast en de sponsors kwamen goed in beeld", zegt Van Avermaet.

   

  "Het zou wel leuk zijn om de komende weken nog meer virtuele koersen te rijden. Ik denk dat veel grote renners daar voor te vinden zijn, omdat we niet veel anders te  doen hebben."

   

  "Als de koersen (op de weg) opnieuw doorgaan, sta ik niet te springen voor virtuele wedstrijden. Maar zolang er geen koersen zijn, zijn virtuele wedstrijden de ideale gelegenheid om ons te tonen."

   

  Van Avermaet denkt aan 1 virtuele koers per week. "Ik zou niet elke dag zo'n koers rijden, maar wel 1 keer per week."

   

  Welke koersen zou Van Avermaet virtueel willen rijden? “Klassiekers spreken altijd aan. Als het een minder bekende koers is, zal dat minder enthousiasme opwekken bij de mensen."


  "Het is natuurlijk niet zo simpel om een parcours virtueel na te maken, daar kruipt wel veel werk in."

  "Had wel niet het gevoel dat ik op de Paterberg zat"

  Van Avermaet ziet wel nog verbeterpunten. “De graphics waren nog niet top tijdens de Ronde. Ik had niet het gevoel dat ik op de Paterberg zat, toen ik de  omgeving bekeek", zegt de olympische kampioen.

   

  "Ze moeten er ook nog voor zorgen dat het effect van een slipstream nog beter werkt. Dan wordt een virtuele koers geen tijdrit. Het is natuurlijk moeilijk om dat allemaal in 1 keer goed te krijgen."

   

  "Er is ook wel nog een verschil tussen de fietstrainers. Niet iedereen rijdt in dezelfde omstandigheden. Er zit zeker toekomst in, maar het zal wel nog op punt gesteld moeten worden.”

   

  Met de beleving bij de fans zat het alvast snor. "Ik heb gisteren heel veel berichten gekregen na mijn zege in de virtuele Ronde. Het was precies alsof ik de Ronde van Vlaanderen echt gewonnen had."

  Herbekijk de Facebook Live met Greg Van Avermaet

  Herbekijk de zege van Van Avermaet in de virtuele Ronde