Na Ronde op rollen ook Amstel op rollen? "Niks doen dat al bedacht is"

  "Er is heel wat voor nodig om een virtuele Amstel te organiseren."

  De virtuele Ronde van Vlaanderen gisteren was een schot in de roos. Zo'n wedstrijd biedt misschien perspectief voor andere grote koersen die door het coronavirus van de kalender geschrapt zijn. De Amstel Gold Race lijkt alvast niet op de trein te springen.

  Wedstrijddirecteur Leo van Vliet van de Amstel Gold Race heeft met interesse naar de virtuele Ronde van Vlaanderen met 13 profrenners gekeken.

   

  "Ik vond het leuk om te zien. De renners zijn er volgens mij ook echt ingevlogen. Maar je krijgt natuurlijk niet hét Ronde-gevoel", zegt de oud-winnaar van Gent-Wevelgem.   

   

  De koersdirecteur van de Nederlandse klassieker in de WorldTour zal het initiatief van zijn Vlaamse collega's vandaag met zijn eigen team bespreken.

   

  "De Ronde van Vlaanderen was hier al heel lang mee bezig. We hebben er met hen contact over gehad. Maar er is wat voor nodig om dit te maken en je moet natuurlijk ook weten dat wielrennen in Vlaanderen de volkssport nummer 1 is."

   

  De Amstel Gold Race moest op 19 april gereden worden, maar het coronavirus gooit roet in het eten. Een virtuele Amstel, zou dat niets zijn, in navolging van de virtuele Ronde 2020?

   

  Leo van Vliet zegt dat hij "samen met de NOS bezig is om wat speciale dingen te bedenken". "Maar we moeten geen dingen gaan doen die al bedacht zijn", lijkt hij een variant op de digitale Ronde uit te sluiten.   

   

  "Digitaal fietsen doe ik in de winter ook wel eens. Het is recreatief leuk om te doen. Maar wat in wedstrijden? Wat als de renners verschillende systemen gebruiken en het te manipuleren is? En hoe ga je dat controleren?" 

  Tweet van 18 maart: