Hans Vanwijn en Billy Massey vallen in de prijzen

  Hans Vanwijn, smaakmaker bij de Antwerp Giants.

  Hans Vanwijn (25) is in het referendum van Het Nieuwsblad uitgeroepen tot Belgische Speler van het Jaar. De 2m08 grote forward van bekerwinnaar Antwerp Giants volgt op de erelijst zijn ex-ploegmaat Ismael Bako op. Hij is de 62e Belgische Speler van het Jaar. Bij de vrouwen was Billy Massey (20) de grote winnares. Ze volgt op het palmares haar oud-ploegmate bij Sint-Katelijne-Waver, Laure Resimont, op.

  Hans Vanwijn haalde het met 151 punten ruimschoots voor Alex Libert van Spirou Charleroi (76 ptn) en Jean-Marc Mwema van Oostende (53 ptn).

   

  De sterkhouder van de Giants zal overigens andere oorden opzoeken. "Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging", zei hij vorige week.

   

  Vanwijn speelde sinds 2017 voor de Antwerp Giants. Het contract van Vanwijn in Antwerpen loopt deze zomer af en de 25-jarige Belg mikt op een buitenlands avontuur.

   

  Belofte van het Jaar werd Seppe D'Espalier (21). De forward van Leuven Bears volgt op de erelijst Tito Casero (Okapi Aalstar) op.

   

  Hugh Robertson (30), de Amerikaanse forward van Leuven Bears, is de eindlaureaat in de trofee Ster van de Coaches (alle nationaliteiten). Vorig jaar won Paris Lee, toen van Antwerp Giants, die trofee nog.   

   

  Bij de vrouwen haalde Massey (73 ptn) het ruimschoots voor Laura Henket van Luik (21 ptn) en Hanne Mestdagh van Namen (16 ptn).

   

  Maxuella Lisowa (18 jaar) van kampioen Castors Braine werd Belofte van het Jaar.