Gokkers storten zich massaal op oefenmatch tussen Zweedse zondagsvoetballers

  In Zweden is er ophef ontstaan over een geplande oefenmatch tussen zevendeklasser Eskilstuna en achtsteklasser Naeshulta. Niet omdat die wedstrijd niet toegelaten is, want Zweden is niet in een lockdown, wel omdat er meer dan 150 gokbedrijven van over de hele wereld de match op hun website aanbieden.

  In Zweden is er nog geen ophokplicht en dus kan er nog altijd (op een laag niveau) gevoetbald worden. Eskilstuna en Naeshulta, twee ploegen van wat wij provinciaal niveau zouden noemen, hadden een oefenmatch gepland. Maar die trok iets meer aandacht dan verwacht.

   

  De bookmakers kregen lucht van de wedstrijd en aangezien de hele sportwereld platligt, doken ze er als aasgieren op. Ongeveer 150 gokwebsites boden de wedstrijd aan. Maar daar bleef het niet bij.

   

  "Plots belden mensen vanuit het buitenland mij op om het resultaat te beïnvloeden", zegt Naeshult-spits Emil Schalin-Eriksson. "Dat heb ik nog nooit meegemaakt, maar zo zijn er nog wel meer zaken met dat coronavirus."

   

  Naeshulta nam contact op met de Zweedse kansspelcommissie en die bevestigde dat er wellicht voor enorme bedragen op de match gegokt zou worden.

   

  De 2 teams besloten dan maar de wedstrijd af te blazen, maar kwamen in het geheim toch samen. Via een gesloten Facebook-groep werden nieuwe afspraken gemaakt om de gokkantoren te misleiden. Ter info: Eskilstuna won de match met 6-3.