Thomas De Gendt: "Virtuele Ronde is het lastigste dat ik al gedaan heb op een fiets"

  Thomas De Gendt eindigde 4e in de virtuele Ronde van Vlaanderen.

  In de virtuele Ronde van Vlaanderen strandde Thomas De Gendt (4e) gisteren net naast het podium. "Bergop was het heel lastig. Op de Paterberg was het een sprint van beneden naar boven", vertelt De Gendt. "Echt afzien."

  "Ik kon echt niet meer toen Naesen en Roche wegreden"

  Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) werd samen met Remco Evenepoel tot de topfavorieten gerekend voor DeRonde2020, een koers vanuit hun kot.

   

  "Virtueel koersen tegen amateurs is leuk, maar tegen wereldtoppers is het loodzwaar", blikt De Gendt terug. "Het was gisteren echt afzien."

   

  "Bij gebrek aan wielerwedstrijden was de virtuele Ronde het beste alternatief in de huidige omstandigheden. Maar het was wel het lastigste dat ik ooit heb gedaan op een fiets."

   

  "Op het vlakke viel het allemaal wel mee. Maar bergop was het heel zwaar.  De Paterberg was een sprint van beneden naar boven. Ik hoopte vooral dat ik op de top niet alleen kwam te vallen, want dan is het extra lastig. Gelukkig zat ik in het wiel van Roche."

   

  "Toen Roche en Naesen van me wegreden, kon ik echt niet meer. De 4e plaats was uiteindelijk het hoogst haalbare."

   

  Was De Gendt verrast dat Van Avermaet afgetekend won? "We weten allemaal dat Greg veel power heeft. Ik vond het wel straf dat hij zijn voorsprong kon vasthouden en zelfs uitbouwen. Want alleen rijden is virtueel lastiger dan in groep."

  Tegen amateurs rijden op rollen is leuk. Tegen wereldtoppers is het loodzwaar.

  Thomas De Gendt

  "Liever 3 weken waaieretappes dan 3 weken Tour op rollen"

  Ziet De Gendt een toekomst voor virtuele wedstrijden? “Ze zullen de gewone koersen nooit vervangen", zegt De Gendt. "Maar in de huidige omstandigheden is het wel de beste manier om te koersen tegen elkaar."

   

  "Ik zou wel begrijpen dat het concept aanslaat bij de kijkers. Voor de fans is de belevenis bijna hetzelfde, ook door het  tv-commentaar erbij van Michel Wuyts en José De Cauwer.  Maar voor de renners is de belevenis helemaal anders.”

   

  "Het zou voor de renners zelf ook wel een voordeel zijn als we de tegenstanders bezig zien op de rollen. Dan zie je hoe hard ze afzien."

   

  Ziet De Gendt brood in een Tour de France op rollen? "Ik zou nog veel liever 3 weken lang enkel waaierritten hebben dan 3 weken de Tour op de rollen te moeten rijden."

  Het zou voor de renners zelf ook wel een voordeel zijn als we de tegenstanders bezig zien op de rollen. Dan zie je hoe hard ze afzien.

  Thomas De Gendt

  Herbekijk DeRonde2020: een koers vanuit hun kot

  Thomas De Gendt ziet brood in virtueel koersen: