DeRonde2020: De Gendt en Evenepoel krijgen 3 sterren van Sporza-jury

  Vanmiddag strijden 13 wielertoppers om de overwinning in de allereerste Ronde van Vlaanderen op rollen. De vertrouwde wielerjury van Sporza kwam speciaal nog eens in conclaaf (op gepaste afstand van elkaar!) om sterren uit te delen.

  3 sterren: De Gendt en Evenepoel

  De juryleden, met daarbij onder meer Michel Wuyts, José De Cauwer, Sven Nys en Eddy Planckaert, mochten allebei 1 renner kiezen om 3 sterren aan te geven. Die renner was in bijna alle gevallen ofwel Thomas De Gendt ofwel Remco Evenepoel. Enkel Planckaert week af: hij geeft zijn 3 sterren aan Wout van Aert.

  2 sterren: Van Aert en Naesen

  Ook over de nummer 3 op het lijstje van onze jury bestond weinig twijfel. Wout van Aert krijgt als tijdrijder een parcours en uitdaging op zijn maat, al is het wat koffiedik kijken of zijn vorm goed genoeg is om topfavorieten De Gendt en Evenepoel het vuur aan de schenen te leggen. Oliver Naesen stond in bijna alle ploegen, maar enkel Ruben Van Gucht kent hem 2 sterren toe.

  1 ster: Lampaert, Van Avermaet en Bettiol

  Bij de jongens met 1 ster vinden we ook de winnaar van vorig jaar terug, maar dan in de échte versie. Zoals bijna alle starters is het gissen naar het vormpeil van Alberto Bettiol, maar als uitstekend tijdrijder (Bettiol won dit jaar nog de chrono in de Ster van Bessèges) mag hij niet uitgevlakt worden.

   

  Yves Lampaert en Greg Van Avermaet zijn 2 te verwachten namen, al heeft Lampaert misschien licht voordeel omdat hij met Evenepoel en Stybar 2 ploegmaats heeft. Die laatste is trouwens samen met Matthews, Roche en Teunissen de enige die van geen enkel jurylid een ster kreeg. Kan een van hen hun ongelijk bewijzen?