Ga naar de inhoud

Wayne Rooney neemt het op voor collega's: "We zijn makkelijke doelwitten"

Wayne Rooney ligt nu onder contract bij Derby County.

Tijdens deze coronacrisis moet iedereen zijn steentje bijdragen en zijn duit in het zakje doen. Solidariteit is het codewoord, maar in het voetbal wringt daar af en toe het schoentje. Vooral in Engeland wordt er veel gediscussieerd over wie moet inleveren en hoeveel dat dan moet zijn. Wayne Rooney hekelt de discussie.

Ook in Engeland wordt van de voetballers en clubs een stevige financiële inspanning gevraagd, maar de onderhandelingen lopen bijzonder stroef.

 

De spelerslonen zouden gedurende een jaar met 30 procent verlaagd worden, maar er is nog geen witte rook. En dat clubs als Tottenham en Liverpool technische werkloosheid hebben ingeroepen voor hun personeel, wordt al helemaal niet in dank afgenomen.

 

In zijn column in The Sunday Times gaf Wayne Rooney zijn mening over de heisa. Rooney heeft zijn bankrekening goed kunnen vullen bij Manchester United en bolt tegenwoordig uit bij tweedeklasser Derby County.

 

"Als de regering mij zou vragen de gezondheidswerkers financieel te steunen of ademhalingstoestellen te kopen, dan zou ik trots zijn dat te doen, zolang ik weet waar het geld voor bestemd is", oppert de 34-jarige spits.

 

Maar dat zijn collega's nu onder vuur genomen worden, kan op weinig bijval rekenen bij Rooney. "Ik bevind mij in een positie waarin ik iets kan opgeven. Ik heb een lange carrière gehad en heb goed mijn boterham verdiend. Maar niet elke voetballer zit in die situatie."

 

"Toch wordt de hele beroepscategorie plotseling geviseerd door een salarisverlaging van 30 procent te eisen. Waarom zijn voetballers ineens de zondebokken? Hoe wij de situatie ook bekijken, feit is dat wij makkelijke doelwitten zijn."

Ik bevind mij in een positie waarin ik iets kan opgeven. Maar niet elke voetballer zit in die situatie. Waarom zijn voetballers ineens de zondebokken?

Wayne Rooney