Ook Racing Genk zet in op esports en trekt meteen een heel team aan

  De eerste esporters van Racing Genk.

  Na onder meer Anderlecht, Club Brugge en Standard gooit ook Racing Genk zich in de strijd van de esports. Genk toont zich ambitieus en brengt een volledig esports-team op de been in de hoop nog meer mensen te betrekken bij de club.

  "We kiezen ervoor om niet vrijblijvend mee te doen in esports. Integendeel, we gaan resoluut voor een gefundeerd project met ambitieuze doelstellingen: uitgroeien tot dé leading club in esports in België", zo opent de ambitieuze voorstelling van het nieuwe project van Racing Genk.

   

  Die ambitie blijkt alvast uit het aantal mensen dat bij het project wordt betrokken. Genk trekt in tegenstelling tot vele andere clubs niet 1 esporter aan. De Belgische landskampioen van vorig seizoen in de reëele wereld trekt twee spelers, een teamleader, een coach en een coördinator aan. 

   

  Gilles Bernard (foto rechts) wordt de prospeler. Abdullah Waiss (foto links) de talentspeler. Zij zullen de kleuren van Genk verdedigen in het populaire voetbalspel FIFA. "Op termijn zullen we ook overstappen naar andere game-titels zoals League of Legends en Call of Duty. Met dit project vergroten we de community rond onze club, zelfs op internationale schaal."

  Genk stelt zijn esporters voor:

  • Gilles Bernard: "Deze Tongenaar is fervent supporter van KRC Genk en ook aanwezig in het supportersvak bij uitwedstrijden. Vorig seizoen was hij de Pro Player van Lille OSC waardoor hij meteen ervaring meebrengt in ons project. Hij wist al heel straffe resultaten te behalen: een top 8-plek in EA Fut Champions Club in Boekarest (2019), maar liefst 19 streaks van 30-0 in de Weekend Leagues en de top 3 in de Franse eLigue 1. Of wat denk je van zijn 14de plek wereldwijd (!) afgelopen februari voor FIFA 20?"
  • Abdullah Waiss: "Abdullah (Genkenaar) behoort net als Gilles tot de Top 5 in België. Als opkomend talent laat hij hoofden draaien met de overwinning van de Ajax Ziggo eBattle in 2019, de 1e plek in de Sport eSportscup Summer Edition en top 100-plaatsen in de wereldwijde rangschikkingen. Abdullah vertegenwoordigde dit seizoen reeds onze clubkleuren in de e-Pro League, net met succes!"