Manchester City volgt voorbeeld van Liverpool niet en doet geen beroep op noodfonds

  Manchester City is de club van Rode Duivel Kevin De Bruyne.

  Manchester City zal geen beroep doen op technische werkloosheid voor zijn personeel. De Engelse topclub ziet zo ook af van financiële steun uit het Britse noodfonds. Eerder had onder meer Liverpool dat wel gedaan.

  Het bestuur van Manchester City heeft al het personeel van de club in een e-mail gerustgesteld: er komen geen speciale maatregelen vanwege de ingrijpende coronacrisis. Dat betekent dat er geen medewerkers verplicht met verlof worden gestuurd.

   

  De Engelse topclub zal dus geen beroep doen op het noodfonds van de Britse overheid, dat onder meer voor doorbetaling van het salaris tot 80 procent zorgt voor werknemers die na de uitbraak van het coronavirus door hun baas naar huis zijn gezonden.

   

  Manchester City is de eerste club uit de Premier League die concreet heeft uitgesproken geen (financiële) steun te zullen zoeken bij de overheid. Het bestuur benadrukte bovendien dat er vanwege de huidige crisis geen banen verloren zullen gaan. Bij Manchester City spelen Kevin De Bruyne en Tessa Wullaert.

  Liverpool kiest wel voor steun en krijgt veel kritiek

  Andere Engelse topclubs zoals Liverpool en Tottenham Hotspur hebben al wel niet-spelend personeel naar huis gestuurd en als gevolg daarvan een beroep gedaan op het Britse steunfonds. Dat leidde tot veel kritiek.


  Het is de bedoeling dat de spelers in de Premier League 30 procent van hun loon inleveren om de clubs te helpen de coronacrisis zonder voetbal en dus zonder de belangrijkste inkomsten door te komen. Na dagenlange onderhandelingen is daarover echter nog steeds geen akkoord bereikt.