Liverpool maakt personeel technisch werkloos en krijgt de volle laag

  Champions League-winnaar Liverpool draaide in 2019 een omzet van meer dan 600 miljoen euro.

  De beslissing van Liverpool om zijn personeelsleden (maar niet zijn spelers) te laten terugvallen op technische werkloosheid is in slechte aarde gevallen in Engeland. Heel wat ex-spelers van Liverpool zijn ontstemd dat de steenrijke CL-winnaar wil profiteren van staatssteun.

  Net als in België kiest nu ook in Engeland de ene na de andere club ervoor om technische werkloosheid in te roepen voor zijn medewerkers. In het geval van Liverpool komt het er concreet op neer dat het loon van alle personeelsleden, de spelers uitgezonderd, voor 80% door de overheid betaald zal worden. Liverpool past zelf de overige 20% bij.

   

  "Jürgen Klopp  toonde heel wat medeleven bij de start van deze pandemie, maar door deze maatregel is Liverpool alle goodwill en respect kwijt. Zwakjes, Liverpool", tweet ex-verdediger Jamie Carragher, tegenwoordig een gewaardeerd analist.

   

  Ook Dietmar Hamann, die 6 jaar actief was bij Liverpool, reageert verontwaardigd. "Ik ben stomverbaasd. Dit is niet waar die maatregel voor in het leven is geroepen. Dit strookt totaal niet met de waarden die ik met Liverpool verbind."

  Collymore: "Iedereen walgt hiervan"

  Maar het meest meedogenloos in zijn kritiek is ex-Liverpool-spits Stan Collymore. "Ik ken geen enkele fan van Liverpool, van welke rang of stand ook, die niet walgt van deze beslissing. Dit is verdorie zó fout."

   

  "Technische werkloosheid is een maatregel die ervoor moet zorgen dat kleine bedrijven niet failliet gaan. Elke eigenaar van een club in de Premier League heeft een enorm kapitaal. Waarom zoeken zij niet in hun zakken naar dat geld?"

   

  Intussen zijn de onderhandelingen met de spelers, die voorlopig niet op technische werkloosheid staan, nog altijd aan de gang. De Premier League vraagt aan zijn spelers om 30% van hun loon in te leveren, zodat het met dat geld de rekening kan betalen die het wellicht van de tv-rechtenhouders zal krijgen. De Premier League verwacht dat ze een boete van 850 miljoen euro kunnen krijgen, omdat ze niet aan hun plicht kunnen voldoen.