Fietsapp lost bug Thomas De Gendt op: "Ben dan toch niet uitzonderlijk"

  Thomas De Gendt zet zich schrap voor de Ronde op rollen.

  Profrenner Thomas De Gendt is begin deze week geblokkeerd door de trainingsapp Zwift. Dat is nu opgelost.

  Het zat zo: toen Thomas De Gendt kennismaakte met de app om virtueel te fietsen, duwde hij waardes op een klim die hij ook in een echte koers trapt. Onrealistisch, zo oordeelde de software en haalde De Gendts snelheid naar beneden.

   

  Ondertussen kreeg De Gendt gehoor van Zwift. Gisteren voerde de app een update uit waardoor profrenners niet langer geblokkeerd kunnen worden. "Ik beschik dus toch niet over uitzonderlijke krachten", concludeert de rasaanvaller van Lotto-Soudal.

  VIDEO: Thomas De Gendt imponeert concurrenten

  Morgen doet Thomas De Gendt mee in de Ronde van Vlaanderen op rollen. Toen hij droogjes zijn verhaal deed tijdens de persconferentie schoten zijn concurrenten Remco Evenepoel, Jasper Stuyven en Wout van Aert in de lach.