Wat zijn Lampaert, Evenepoel en Stybar aan het bekokstoven?

  Wilfried Peeters (rechtsboven) staat zijn renners bij aan de vooravond van De Ronde 2020.

  Zondag om 15.30u kruipen 13 toprenners op hun fiets voor de Ronde van Vlaanderen op de rollen. Yves Lampaert, Remco Evenepoel en Zdenek Stybar houden alvast een teamvergadering.

  De echte Ronde van Vlaanderen is door de coronacrisis uitgesteld, maar u zal morgen toch kunnen genieten van de eerste Ronde op de rollen. 13 profrenners zullen strijden om de zege in DeRonde2020 - een koers vanuit hun kot.

   

  Voor Deceuninck-Quick Step koersen Remco Evenepoel, Yves Lampaert en Zdenek Stybar in hun kot. Vandaag spraken ze mekaar via hun smartphones. Benieuwd of de wolvenbende ook morgen samenspant op de rollen.

   

  Dat is perfect mogelijk weet Michael Matthews, die eveneens aan de start staat. "Ook virtueel is het gemakkelijker om in groep te rijden", vertelt de Australiër van Sunweb. "Zodra je aanvalt en alleen rijdt, voel je dat het lastiger wordt. Ik verwacht enkele stevige aanvallen."

  De Ronde 2020 in een notendop:

  • Wat? Een virtuele editie van de Ronde van Vlaanderen. De renners zullen op hun rollen de laatste 32 kilometer van de Ronde van Vlaanderen rijden.

   

  • Wanneer? Op zondag 5 april. Vanaf 15.30u zal de wedstrijd live te zien zijn op Eén en sporza.be.

   

  • Wie? 13 profrenners nemen deel. Die worden bekendgemaakt om 11u met livestream.

   

  • Waar? De renners rijden thuis (in hun eigen "kot") op de rollen.

  De 13 deelnemers op een rijtje

  Bekijk het parcours van DeRonde2020 - een koers vanuit hun kot