Podcast: (her)beluister De Officieel Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen

  De "Officieel Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen" is een productie van Het geluidshuis.

  In het hoorspel "De officieel onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen" brengen onze reporters Renaat Schotte en Ruben Van Gucht verslag uit van een fictieve Ronde met wielerhelden van vroeger en nu. Eddy Merckx, Roger De Vlaeminck, Remco Evenepoel, Tom Boonen, Mathieu van der Poel... ze doen allemaal mee.

  Luister naar de Officieel Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen

  "De Officieel Onwaarschijnlijke Ronde van Vlaanderen" is een productie van Het Geluidshuis, naar een concept van Christophe Ghewy en Paul Wauters voor Bowling Brands.

  Schotte: "Zelfs geluid van dokkeren op kasseien op de motor nagebootst"

  ""De officieel onwaarschijnljke Ronde van Vlaanderen" is een denkbeeldig scenario waarin wielerhelden en wielerheldinnen van de voorbije 100 jaar verwerkt worden", zegt Renaat Schotte. "Noem het een van de pot gerukte podcast."

   

  "Het gaat onder andere over Briek Schotte, Rik Van Steenbergen, Rik Van Looy, Eddy Merckx, Johan Museeuw, Tom Boonen, Marianne Vos, etc. Ze koersen zogezegd allemaal tegen elkaar in een script waarin de meest vreemde plotwendingen zitten. Maar het is wel heel leuk om naar te luisteren."

  "Zelf heb ik het gevoel van verslaggeving op de motor nagebootst door mijn hand op mijn keel te houden. Dat moest het geluid van dokkeren op de kasseien van de Paddestraat creëren. Het werkte nog ook! Ik heb me er echt rot mee geamuseerd."

  Er zitten de meest vreemde plotwendingen in, maar het is wel heel leuk om naar te luisteren.

  Renaat Schotte