John Degenkolb: "Nu mag de Tour zelfs 5 weken duren"

  John Degenkolb koerst sinds dit jaar voor Lotto-Soudal.

  John Degenkolb (Lotto-Soudal) heeft enorm veel zin in de Ronde van Frankrijk. "Want de Tour is een evenement waardoor sommige ploegen alsnog kunnen overleven", weet de 31-jarige Duitser.

  Ook de Ronde van Frankrijk wordt door de coronacrisis bedreigd, maar staat momenteel nog op de kalender. "Ik zou zelfs een Tour van 5 weken willen rijden indien nodig", laat John Degenkolb met enige zin voor overdrijving noteren in de Duitse pers.

   

  "De Tour is een evenement waardoor sommige ploegen alsnog kunnen overleven", redeneert hij. "70 tot 80 procent van alle sponsorinkomsten zijn in de Ronde van Frankrijk te verdienen. Ik hoop dan ook van harte dat de Tour kan plaatsvinden."

   

  Ook Degenkolb, oud-winnaar van Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix, moest inleveren bij zijn team. "Als de sponsors het lastig hebben, dan kan het licht snel uitgaan in de wielersport", waarschuwt de ervaren renner.

   

  "Ik rijd de Tour liever met supporters, maar als het zonder supporters is, ben ik er ook klaar voor. We zijn bereid dat offer te brengen."

   

  "Het is belangrijk dat er een oplossing gevonden wordt. Misschien moeten de politici nu even, tot een bepaald moment, heel strenge maatregelen nemen. Dan komt nadien alles weer in orde."

  Ik rijd de Tour liever met supporters, maar als het zonder supporters is, ben ik er ook klaar voor. We zijn bereid dat offer te brengen.

  John Degenkolb

  Ondertussen blijft ook John Degenkolb in zijn kot: