Geen tennis meer in 2020? Halep: "Ik vrees het ergste scenario"

  Simona Halep klopte vorig jaar Serena Williams in de finale van Wimbledon.

  Na het gravelseizoen heeft het coronavirus ook het volledige grasseizoen gedwarsboomd. De US Open eind augustus blijft voorlopig nog overeind, maar Simona Halep, nummer 2 op de wereldranglijst, richt haar blik al op 2021.

  Met Wimbledon is een van de belangrijkste afspraken van het tennisseizoen van de kalender verdwenen. Ook de voorbereidende toernooien op het meest prestigieuze grandslamtoernooi gingen op de schop.

   

  Simona Halep, titelverdedigster op het Londense gras, probeert de afgelasting positief te benaderen. "Uiteraard is het een ontgoocheling, maar ik ben nu twee jaar de titelverdedigster", grapt ze. "Ik mocht normaal gezien de eerste match op centercourt spelen. Daar kijk ik nu naar uit in 2021."

   

  De US Open lijkt eind augustus het licht aan het einde van de tunnel, maar Halep heeft haar twijfels. "Ik heb het ergste scenario in mijn hoofd", vertelt de Roemeense aan Eurosport. "Ik denk dat het langer zal duren dan juli. We hopen op de US Open, maar dat is niet zeker want New York is aan het lijden."

   

  "Het wordt afwachten wat het zal geven na zoveel maanden zonder toernooien. We hebben nog nooit in deze situatie gezeten, het is nieuw voor iedereen. Ik zal zeker problemen ondervinden om weer in het ritme te komen."

  Ook twijfels over Roland Garros

  De vraagtekens rond de US Open kunnen ook nog steeds bij Roland Garros worden gezet. Het Franse grandslamtoernooi heeft op zijn eentje beslist om naar september (20 september-4 oktober) te springen, een week na het einde van de US Open. Het overlapt niet alleen met de Laver Cup, maar het is ook twijfelachtig of er dan al getennist kan worden in Frankrijk. Zal het net als Wimbledon vrede moeten nemen met de volgende editie in 2021?