Burnley vreest 57 miljoen euro mis te lopen bij stopzetting Premier League

  Burnley staat op de tiende plek in de Premier League.

  De Premier League zal pas hervatten "wanneer de medische toestand dat toelaat". Burnley waarschuwt dat het 50 miljoen pond zal verliezen bij een definitieve staking van het Engelse voetbalseizoen. Liverpool heeft zijn personeel alvast vakantie gegeven.

  Ook de Premier League ligt al enkele weken stil vanwege het coronavirus. Begin mei moest de bal weer rollen in Engeland, maar ondertussen is de hervatting van het seizoen tot nader order uitgesteld. Enkel "met de volledige steun van de Britse regering en wanneer de medische toestand het toelaat", zal de Premier League worden afgewerkt, klinkt het.

   

  Burnley hoopt alvast dat de laatste negen speeldagen nog worden gespeeld. Anders dreigt het 50 miljoen pond (57 miljoen euro) verlies te draaien. Het zou 5 miljoen pond mislopen aan inkomsten van de laatste thuiswedstrijden en ook 45 miljoen pond aan televisierechten zou niet op de rekening komen. 

   

  Competitieleider Liverpool heeft in afwachting van de beslissing een groot deel van zijn personeel vakantie gegeven. De medewerkers krijgen wel hun volledige salaris doorbetaald. "Niemand zal hier financieel door benadeeld worden."