Basketballegende Kobe Bryant opgenomen in NBA Hall of Fame

  Kobe Bryant kwam eind januari om het leven bij een helikoptercrash.

  Basketballegende Kobe Bryant wordt kort na zijn dood opgenomen in de NBA Hall of Fame. Met ook nog Tim Duncan en Kevin Garnett wordt een sterk trio, samen goed voor 11 NBA-titels, vereeuwigd in het prestigieuze basketbalmuseum in Springfield (Massachusetts).

  Met Michael Jordan, Shaquille O'Neal, Scottie Pippen... zijn er al enkele ronkende namen opgenomen in de Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, het basketbalmuseum waar de grootheden van de sport worden geëerd.

   

  Kobe Bryant, Tim Duncan en Kevin Garnett maken het sterrenensemble nog wat mooier. Bryant, die eind januari op 41-jarige leeftijd om het leven kwam bij een helikoptercrash, wordt beschouwd als een van de beste basketballers aller tijden. Met vijf NBA-titels en twee olympische gouden medailles is Black Mamba een icoon van de NBA en de LA Lakers.

   

  Ook Tim Duncan verdient zijn plek in de Hall of Fame. De voormalige center van de San Antonio Spurs veroverde ook vijf NBA-titels en kroonde zich twee keer tot MVP van het seizoen. Tegenwoordig werkt hij als assistent-coach bij de Spurs.

   

  Kevin Garnett heeft één kampioenschapsring rond zijn vinger, in 2008 veroverd met Boston. In 2000 hielp hij de Verenigde Staten aan de olympische titel. Het trio, samen goed voor 11 NBA-titels, wordt samen met nog 6 andere personen, van voorzitters tot coaches, opgenomen in de NBA Hall of Fame.

  Tweets: