Hockeywereld niet akkoord met verdeling Europese tickets: "Echt belachelijk"

  Waterloo Ducks (groen) en Racing (wit) mogen Europa niet in.

  De beslissing van de Belgische hockeybond om de competities stop te zetten zonder landskampioen, valt niet in goede aarde bij sommige clubs. Vooral de verdeling van de Europese tickets is een twistpunt. "De federatie wilde voor iedereen goed doen, dat gaat niet", klinkt het bij Waterloo Ducks.

  "Niet geheel logisch"

  De coronacrisis treft uiteraard ook het Belgische hockey. De federatie besliste gisteren om de Eredivisie, eerste, tweede en derde klasse stop te zetten, zonder landskampioen. Léopold, Gantoise en Dragons spelen volgend seizoen in de EHL Cup, bij de vrouwen zijn de Belgische vertegenwoordigers Gantoise en Braxgata.

   

  "De federatie heeft zijn verantwoordelijkheid genomen, maar er waren te veel verschillende standpunten", reageert Waterloo Ducks-voorzitter Géry Dohmen op de beslissing van de federatie. De Ducks voerden op het moment van de stopzetting bij de mannen poule B aan, maar mogen toch niet Europa in.

   

  De tickets zijn weggelegd voor Léopold, Gantoise en Dragons, die in groep A meer punten telden. "We vinden het niet geheel logisch dat beide poules samengevoegd werden om de Europese tickets te verdelen."

   

  "Ik heb het gevoel dat de federatie voor iedereen goed wilde doen, terwijl ze in dit geval had kunnen wachten en in augustus nog een soort toernooi had kunnen organiseren."   

  We vinden het niet geheel logisch dat beide poules samengevoegd werden om de Europese tickets te verdelen.

  Géry Dohmen (voorzitter Waterloo Ducks)

  "De federatie had nog even moeten wachten"

  Een standpunt waarbij ook Racing-sterkhouder Victor Wegnez zich aansluit. "Als je Europese tickets uitdeelt, moet je eigenlijk ook met zakkers werken. Je beslist volgens mij over alles of over niets, maar niet iets tussenin. Waarom zou, als de isolatiemaatregelen eind april zouden eindigen, de competitie midden mei niet kunnen hervatten? De federatie had nog even moeten wachten met knopen door te hakken."
   

  Ook de Engelse international Nick Catlin, die de kleuren van Beerschot verdedigt, betreurt dat de federatie de twee poules na een onafgewerkt seizoen samengevoegd heeft om de Europese tickets te verdelen. "Ik begrijp dat het om een buitengewone situatie gaat", luidt het op Twitter. "Maar dit is echt belachelijk!"