De Serie A wordt pas hervat als er geen gevaar meer is voor volksgezondheid

  Ook wedstrijden achter gesloten deuren zijn nog niet aan de orde in Italië.

  De Serie A heeft besloten tot nader order geen wedstrijden meer te organiseren. Daarmee volgt de Italiaanse voetbalcompetitie het voorbeeld van de Premier League. 

  "Er zal pas overwogen worden de wedstrijden te hervatten wanneer de gezondheidstoestand in Italië dit toelaat", liet de Italiaanse profliga na een videoconferentie met alle betrokken partijen in een persbericht optekenen.

   

  Er wordt sinds 8 maart niet meer gevoetbald in Italië. Tot vandaag stond een hervatting begin mei nog officieel als datum in de boeken.  Er moeten nog twaalf volledige speeldagen afgewerkt worden in de Serie A, Juventus is voorlopig de koploper.

   

  De Premier League en de Serie A volgen hiermee de voorschriften die de Europese voetbalbond (UEFA) donderdag in een omzendbrief naar haar lidstaten stuurde. De Belgische Pro League ging donderdag tegen dat standpunt in met de aanbeveling de Jupiler Pro League stop te zetten.