Ook Ronde van Zwitserland maakt kruis over editie

  Yves Lampaert won vorig jaar een tijdrit in Zwitserland.

  De Ronde van Zwitserland wordt dit jaar niet gereden. De organisatie stelt de WorldTourwedstrijd niet uit, maar schrapt meteen de editie van dit jaar. De rittenkoers had moeten plaatsvinden van 7 t/m 14 juni.

  De Ronde van Zwitserland is de volgende grote wielerwedstrijd die door de coronacrisis dit jaar van de kalender verdwijnt. De organisatie van de rittenkoers bevestigt dat de 84e editie wordt afgelast.

   

  De wedstrijd stond van 7 tot 14 juni op het programma. Om "financiële en logistieke redenen" kan de wedstrijd niet later dit jaar worden ingehaald. Zo wordt er voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog geen Ronde van Zwitserland gereden.

   

  De Tour de Suisse - zoals de wedstrijd officieel heet - geldt als een belangrijke graadmeter voor de Ronde van Frankrijk. Vorig jaar won Egan Bernal in Zwitserland, de Colombiaan zou aansluitend ook de Tour op zijn naam schrijven.

   

  Ook de Belgen hebben goede herinneringen aan de editie van vorig jaar. Yves Lampaert won op de voorlaatste dag de tijdrit in Zwitserland. In de chrono-etappe over 19 kilometer klopte hij zijn ploegmaat Kasper Asgreen met 5 seconden.

   

  En Tiesj Benoot eindigde in het klassement als 4e, op 3 minuten van Bernal.

  Zo ging het vorig jaar:

  Ronde van Zwitserland
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1individuele tijdritLangnau im Emmental - Langnau im Emmental9,5 kmDennisDennis
  2wegwedstrijdLangnau im Emmental - Langnau im Emmental159,6 kmSánchezAsgreen
  3wegwedstrijdFlamatt - Murten162,3 kmSaganSagan
  4wegwedstrijdMurten - Arlesheim163,9 kmVivianiSagan
  5wegwedstrijdMünchenstein - Einsiedeln177 kmVivianiSagan
  6wegwedstrijdEinsiedeln - Flumserberg112,2 kmTolhoekBernal
  7wegwedstrijdUnterterzen - Sankt Gotthardpass216,6 kmBernalBernal
  8individuele tijdritUlrichen - Ulrichen19,2 kmLampaertBernal
  9wegwedstrijdUlrichen - Ulrichen101,5 kmCarthyBernal

  Vorig jaar legde Egan Bernal in Zwitserland de basis voor zijn Tourzege.

  Yves Lampaert snelt naar de dagzege op de voorlaatste dag.

  Tiesj Benoot wordt 4e in de eindstand.

  De Tour beslist nog niet

  Eerder deze week besliste de Internationale Wielerunie UCI dat geen enkele wedstrijd voor 1 juni kan doorgaan. Daardoor sneuvelde ook al het Critérium du Dauphiné, een andere belangrijke voorbereidingskoers op de Tour.

   

  De start van de Ronde van Frankrijk is voorzien op 27 juni. Het is nog onduidelijk of 's werelds belangrijkste wielerkoers eveneens genekt wordt door de coronacrisis. De organisatie schuift de beslissing nog even voor zich uit.