Premier League: "30% loonreductie spelers, 140 miljoen euro voor lagereklassers"

  Kevin De Bruyne en zijn maats van Manchester City.

  Net als in België monitoren ook de andere liga's constant het belang van hun voetbalproduct in deze coronatijden. De Premier League consulteert zijn spelers over een loonreductie van 30 procent, er komt een steunfonds van 125 miljoen pond voor lagereklassers en de competitie begint niet begin mei.

  De raad van bestuur van de Belgische Pro League gaf gisteren het advies om onze competitie te beëindigen. Zover gaan ze in Engeland niet. Maar er zijn andere verregaande maatregelen afgesproken.

   

  De clubs van de Premier League hebben unaniem beslist dat ze met hun spelers gaan overleggen over een inperking onder bepaalde voorwaarden van hun loon met 30 procent. 

   

  De rijke eersteklassers - dankzij de tv-gelden - stemden ook voor een noodfonds van 125 miljoen pond (140 miljoen euro) om teams uit de Football League  (Championship, League One en League Two) en de National League (de 5e klasse in Engeland) te helpen om hun cashflowproblemen aan te pakken. 

   

  De Premier League voorziet ook geld voor de maatschappij: "20 miljoen pond (22,5 miljoen euro) wordt tijdens deze pandemie verzameld voor de nationale gezondheidszorg NHS, gemeenschappen, families en kwetsbare groepen."

   

  Tot slot kwam de Engelse hoogste voetbalklasse overeen om begin mei de competitie niet op te starten, zoals eerst als richtperiode was meegegeven. Het seizoen 2019-2020 zal pas weer hervat worden, "als het veilig en gepast is om dat te doen".

  Premier League begint begin mei niet opnieuw, maar pas als het weer veilig en gepast is om te doen.