IN BEELD: Japanners poseren voor olympische vlam (met banaan)

  Deze Japanner wil niet alleen de vlam op zijn selfie.

  De olympische vlam had de voorbije en de komende weken door Japan moeten reizen, maar net als de Spelen is ook de fakkeltocht uitgesteld naar volgend jaar. Japanners mogen wel in kleine groepjes het vlammetje aanschouwen.

  Twee weken geleden kwam de olympische vlam vanuit Griekenland in Japan aan. Daar zou ze aan een wekenlange estafetteloop beginnen op weg naar de hoofdstad Tokio. 

   

  Maar ook de vlam heeft haar tocht moeten uitstellen. Als alternatief kunnen de Japanners nu foto's nemen van het olympisch vuurtje.

   

  Momenteel staat de vlam in het nationale voetbalcentrum in de regio Fukushima. Daar mogen ze - als ze hun handen ontsmet hebben - in kleine groepjes de vlam bewonderen. Uiteraard nemen de Japanners ook foto's, al dan niet met een banaan erbij.