Open brief erevoorzitters en ambassadeurs KVO: "Praat als volwassenen"

  De ambassadeurs van Oostende en de erevoorzitters hebben een open brief geschreven.

  KV Oostende vaart in woelig water. Sportief kwakkelde de club een heel seizoen en extrasportief is het zoeken naar centen. Er is nog geen licentie en ook nog geen witte rook bij overnemer PMG. Drie erevoorzitters en een pak ambassadeurs kropen daarop in hun pen en vroegen in een open brief nog (prof)voetbal volgend seizoen.

  Erevoorzitters Eddy Vergeylen, René Menu en Yves Lejaeghere konden het gekibbel langs de zijlijn niet meer aanzien en schreven met de steun van ambassadeurs als Kamagurka en Herr Seele, Martin Heylen, Arno, Harry Van Barneveld... een open brief aan de betrokken partijen.

   

  "Praat met elkaar als volwassen mensen en zorg ervoor dat er ook volgend seizoen nog (prof)voetbal is in de Koningin der Badsteden", klinkt het.

  "Laat het gezond verstand zegevieren"

  "Er is maar een kustploeg in eerste klasse en zowel in goede als slechte tijden blijven we achter 'uus wèreldploegsje' staan. Onvoorwaardelijk", zo opent de brief.

   

  "En we hebben de voorbije jaren ons part gehad wat betreft slechte tijden: voorzitters- en trainerswissels, degradatiegevaar, financiële perikelen,... Niets dat we niet aankonden. Want zo werkt het al eeuwenlang in Oostende: eb en vloed wisselen elkaar af. Maar de storm waar we nu ongewild in beland zijn, zorgt voor stevige averij."

   

  Nu geruchten over een terugzetting van Oostende naar de amateurreeksen of zelfs een faillissement de laatste dagen almaar luider klinken, roepen de erevoorzitters de betrokken partijen op snel (virtueel) met elkaar om de tafel te zitten. (lees voort onder de quote)

  Want zo werkt het al eeuwenlang in Oostende: eb en vloed wisselen elkaar af. Maar de storm waar we nu ongewild in beland zijn, zorgt voor stevige averij.

  Bovendien blijven ook de problemen met ex-voorzitter Marc Coucke aanslepen. "Alle doemscenario's passeerden al de revue. Omdat we niet vanaf de bank of tribune willen toekijken hoe dat gebeurt, kropen we in onze pen. Omdat de tijd dringt."


  "Het verleden moeten we nu achter ons laten. Wat er ook is gebeurd, welke fouten er ook zijn gemaakt, welke opmerkingen er ook heen en weer vlogen. We dringen erop aan het gezond verstand te laten zegevieren."


  "Praat met elkaar als volwassen mensen en zorg ervoor dat er ook volgend seizoen nog (prof)voetbal is in de Koningin der Badsteden. We kunnen ons niet voorstellen dat er volgend jaar geen KVO meer zou zijn."