Cercle Brugge is 2e 1A-club die spelers technisch werkloos maakt

  Cercle Brugge redde zich op de valreep van de degradatie.

  Cercle Brugge is, na Waasland-Beveren, de tweede club in de Jupiler Pro League die haar spelers op technische werkloosheid plaatst. De Vereniging maakte het nieuws vrijdagavond laat bekend op haar website. 

  Woensdag koos Waasland-Beveren als eerste 1A-club voor technische werkloosheid. De Pro League had nochtans gevraagd om dat niet te doen, tenzij om dringende economische reden, wat Waasland-Beveren inriep.

   

  Ook Cercle Brugge zet nu de stap. Er volgt een korte uitleg: "De raad van bestuur van de Pro League heeft donderdag aan de algemene vergadering het advies gegeven om de voetbalcompetitie 2019-2020 per direct stop te zetten."

   

  "Dat advies brengt voor elke betrokken partij heel veel vragen met zich mee. De enige zekerheid op dit moment is dat geen enkel economisch model tegen de impact van deze crisis bestand is."

   

  "Daarom heeft de raad van bestuur van Cercle Brugge beslist om, na de meeste werknemers van de vereniging, ook alle spelers tijdelijk op technische werkloosheid te zetten. Die uitzonderlijke maatregel moet ertoe bijdragen dat de continuïteit van Groen-Zwart gegarandeerd blijft."

   

  Professor arbeidseconomie Stijn Baert vertelde gisteren bij ons dat technische werkloosheid bij voetbalclubs niet onwettig is, maar ethische bedenkingen kan oproepen: "In gewone tijden proberen voetbalclubs zo weinig mogelijk bij te dragen en nu doen ze een beroep op het systeem."