Roche: "Van Avermaet is zondag favoriet", Teunissen: "Wout helpen waar ik kan"

  Mike Teunissen, Nicolas Roche en Michael Matthews kijken uit naar de virtuele Ronde.

  Van buitenlandse zijde is het in de virtuele Ronde van Vlaanderen onder meer uitkijken naar Mike Teunissen, Michael Matthews en Nicolas Roche. "De deelnemers zijn allemaal topatleten die willen winnen", zegt Matthews.

  Matthews: "Ik verwacht enkele stevige aanvallen"

  Michael Matthews (Sunweb) eindigde vorig jaar 6e in de Ronde van Vlaanderen. "Ik verwacht ook zondag een echte strijd in de virtuele editie. We zijn allemaal topatleten en die willen altijd winnen", blikt de Australiër vooruit.

   

  "Voor ons is het ook leuk dat we nu even een doel hebben om naar toe te werken. Dat we samen een wedstrijd kunnen rijden in deze tijden van quarantaine is een mooie stap voorwaarts."

   

  Matthews geeft enkele geheimen prijs over virtueel koersen. "Het is ook virtueel gemakkelijker om in groep te rijden. Zodra je aanvalt en alleen rijdt, voel je dat het lastiger wordt. Ik verwacht enkele stevige aanvallen zondag."

   

  Maar een hoofdrol ziet hij zichzelf niet meteen spelen. "Ik weet dat ik niet goed rijd op een hometrainer. Ik heb een doel nodig om naar toe te rijden, zoals de top van een klim of de aankomstlijn. Maar ik kijk er wel enorm naar uit."

  Roche: "Vrienden sturen me dat ik voorzichtig moet zijn op kasseien"

  Voor Nicolas Roche (Sunweb) is het een verrassing dat hij dit seizoen een Ronde van Vlaanderen rijdt. "Ieder jaar vragen vrienden me of ik niet eens zou deelnemen aan de Ronde. Gisteren kreeg ik een hoop berichtjes van hen dat ik voorzichtig moet zijn op de kasseien. Maar het zal moeilijk zijn om van mijn fiets te vallen", lacht Roche.

   

  "Ik wist dat er ooit virtuele koersen georganiseerd zouden worden. Maar ik had nooit gedacht dat ik zou deelnemen aan de eerste wedstrijd. Ik hou van dit soort nieuwe ervaringen."

   

  "Virtuele wielerwedstrijden zouden dit seizoen wel eens heel belangrijk kunnen worden voor de hele wielerwereld: voor renners en ploegen, sponsors, organisatoren, fans en de media. Het is belangrijk om de business draaiende te houden."

   

  Roche verwacht een mooi spektakel. "Met de live camera’s zullen de mensen thuis zien hoe hard we kunnen afzien op een hometrainer. Topatleten zullen een uur lang strijden tegen elkaar, het zal iets anders zijn dan een wedstrijd van 5 uur."

   

  De grote favoriet volgens Roche? "Greg (Van Avermaet). Hij is een ex-ploegmaat, ik ken hem goed. Ik zag onlangs dat hij stevig getraind heeft. Volgens mij maakt hij een grote kans."

  Teunissen: "Van Aert helpen waar ik kan"

  Mike Teunissen (Jumbo-Visma) verdedigt zondag de Nederlandse eer in DeRonde2020 - een koers vanuit hun kot.

   

  "Het zal een fijne afwisseling zijn in tijden waarin alles wat eentonig begint te worden voor iedereen. Iedereen fietst nu zonder doel. Dan is het fijn dat we met de virtuele Ronde een klein doel hebben", vertelt Teunissen.

   

  "Het is een spelletje, maar het gaat wel om hard trappen. Als ik de collega’s hoor, zal ik flink mijn borst mogen natmaken. Iedereen zal zijn best doen. De concurrentie zal nog nooit zo sterk geweest zijn als nu zondag."

  De geletruidrager in de Tour van vorig jaar schat zijn eigen winstkansen niet hoog in. "Ik zal vooral goed communiceren met Wout (van Aert). We zijn met z’n tweeën, misschien kan ik hem op bepaalde momenten in de race helpen."

   

  Teunissen kijkt uit naar zondag. "Het blijft de dag van de Ronde en voor de fans zal het nog altijd een mooie dag zijn. Na de retro-editie die jullie uitzenden, zullen de mensen ook renners zien die zichzelf in het zweet werken op de rollen. Dat kan zeker spektakel geven."

  De 13 deelnemers op een rijtje

  Lees meer over DeRonde 2020 - een koers vanuit hun kot