• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Zo ging het vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen (voor en achter de schermen)

  Mathieu van der Poel

  Mathieu "straaljager" van der Poel in de achtervolging.

  Helaas krijgt u morgen geen klassieke Ronde van Vlaanderen te zien. Als pleister op de wonde serveren we u De Ronde 103, een documentaire met unieke beelden achter de schermen van de editie van vorig jaar. Bekijk hier enkele fragmenten én de integrale documentaire.

  Straaljager Mathieu van der Poel

  Op weg naar de Oude Kwaremont gaat topfavoriet Mathieu van der Poel tegen de grond. "Over and out", denkt ook vader Adrie in eerste instantie, maar ondertussen weten wij natuurlijk beter. Ooggetuigen hebben al vaak beschreven hoe spectaculair de inhaalrace van de Nederlander oogde vorig jaar. Nu ziet u het met uw eigen ogen.

  Ontknoping van razendspannende wedstrijd bij de vrouwen

  Ook bij de vrouwen is de Ronde van Vlaanderen een nagelbijter. Marta Bastianelli wint een bloedstollende sprint van Annemiek van Vleuten en Cecilie Uttrup Ludwig. Die laatste kroont zich wel tot ster van de aankomstzone.

  De man die de winnaar voorspelde op 25 km van de finish

  Op de Hotond rijden Jungels, Van Avermaet en Bettiol weg uit de groep der favorieten en ze rapen Vanmarcke op. In de volgwagen van Trek-Segafredo voorspelt iemand dan al wie gaat winnen. Sterk van ploegleider Luc Meersman!

  Bekijk hier "De Ronde 103" integraal