• home
 • video
 • pas verschenen

  Paasvakantie in quarantaine: doe inspiratie op met deze beweegoefeningen voor kids

  Probeer "stokhinkelen" eens uit.

  De paasvakantie staat voor de deur, maar die moeten we door de coronacrisis in ons kot doorbrengen. Raken je kinderen snel verveeld? Geen nood. MOEV verzamelt elke week een aantal inspirerende beweegopdrachten waarmee leerkrachten hun leerlingen fit houden. Op deze pagina vind je de selectie van deze week. Wie weet zit er iets leuks tussen om uit te proberen tijdens de paasvakantie.

  Doelgroep: basisonderwijs

  Juf "Stief Actief" en  juf "Kelly Smelly" van Freinetschool De Boomhut in Brugge kiezen voor beweging op een grappige manier. Ze stellen in filmpjes op YouTube zowel vergeten sporten als nieuwere sporten voor, telkens met een hoekje af. Bekijk hun filmpje over "stokhinkelen":

  Meester Christophe van de Sint-Vincentschool in Ekeren zorgt voor beweegoefeningen aangepast aan alle leeftijden. In zijn "Fit-Fit-Hoera-bundels" brengt hij eenvoudige opdrachten voor kleuters samen. Voor alle andere leeftijden van de lagere school heeft hij dan weer een aantal op maat gemaakte fit-o-meters gecreëerd.

  Een voorbeeldoefening van "Fit-Fit-Hoera" voor 3-jarigen.

  VBS Sint-Maartenschool Hombeek en VBS Prinsenhof Grimbergen dagen hun leerlingen uit om hun eigen buurt te herontdekken. Zie het als een echte ontdekkingstocht. Misschien zijn er wel verborgen plaatsten te spotten? Registreer de route op een app (denk bijvoorbeeld aan Strava). De elektronica kan je ook achterwege laten door de route te tekenen op een zelfgemaakte kaart. Op die manier stellen de kinderen hun buurt voor aan de school.

  Doelgroep: secundair onderwijs

  De leerkrachten van Don Bosco Halle voorzien hun leerlingen via Facebook elke schooldag van uitdagingen. De leerlingen kunnen proberen om de voorgestelde challenge te verbeteren. Het resultaat hiervan kunnen ze dan posten op Facebook of doorsturen via Smartschool. Tijdens het weekend maken de leerkrachten een compilatie van de filmpjes/foto’s die ze de afgelopen week ontvingen.

  Instagram is dezer dagen een veelgebruikt medium. Ook Spectrumcollege Beringen maakt er gebruik van. Dagelijks zijn er leuke workouts en uitdagende challenges terug te vinden. De leerlingen kunnen hun filmpjes delen op hun "stories"/"verhaal".

  Sint-Andreaslyceum Sint-Kruis in Brugge biedt de leerlingen een Google-document aan met verschillende oefeningen en workouts. De oefeningen zijn uitgewerkt in diverse filmpjes. De leerkrachten kunnen in het Google-document opvolgen of hun leerlingen bewegen, want er is ruimte voorzien om aan te duiden of ze al dan niet gesport hebben.

  Op www.moev.be/moevinuwkot zijn alle voorbeelden terug te vinden.